Vlissingen Dronk

't Paddeltje

 

't Paddeltje

Walstraat 40
4381 EE Vlissingen

 

Vlaaienhuis 't Paddeltje, op de hoek van Walstraat en Groenewoud. Een winkel én lunchroom waar Limburgse vlaaien worden verkocht, maar ook soep van de dag, een broodje ragout of warme worst.


Geschiedenis

1997
Clara Eisma-van de Valk

Clara Eisma heeft in de jaren '80 een juwelierszaak (The Silver Inn) en breidt die later uit met de verkoop van (Duysse) bonbons. Na een afwezigheid van drie jaar keert ze in 1997 terug. De zaak wordt dan omgebouwd tot een vlaaien- en bonbonhuis met gelegenheid er ook een bakje koffie te nuttigen. Zoon Ramon van der Meer en Matty Marteyn serveren het gebak dat Clara uit haar geboortestreek in Limburg laat komen. Clara is ook actief in de Vlissingse Ondernemersvereniging, in maart 1993 volgt ze Wil Nijman op als voorzitter.

2000
Jopie Meegdes-Land

In mei 2000 opent Jopie Meegdes haar eigen zaak met Limburgse vlaaien, koffie en bonbons. Ze heeft het bedrijfje overgenomen van de vorige eigenares en niet veel aan de winkel veranderd. Bij Jopie kun je behalve vlaaien ook soep en broodjes verkrijgen; ze is zeven dagen per week open, zelfs op zondag.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't Paddeltje/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • De zaak is vernoemd naar Paddeltje, de scheepsjongen van Michiel de Ruyter.
  • Vanaf oktober 2000 heeft 't Paddeltje een bezorgdienst, bestellingen worden zowel aan huis als bij bedrijven afgeleverd.

Zie ook

Externe links

Bronnen