Vlissingen Dronk

't Pandje (2)

 

't Pandje (2)

Nieuwendijk 79
4381 BW Vlissingen

 


Kleine snackbar in een prachtig pand op de hoek van de Walstraat en Nieuwendijk 55 (later omgenummerd naar 79). Zo klein zelfs dat je er niet naar binnen kunt, maar je frietjes buiten op het terrasje kunt nuttigen.

Geschiedenis

1985
M.S. Klijnstra

Eigenaar is Minne Klijnstra die het op 29 oktober 1988 te koop aanbiedt. Het wordt overgenomen door D. Tangeman, hij verandert de naam in De Zeemeermin. Klijnstra is ook eigenaar van restaurant Uncle Mike's. Van 1978 tot 1986 is hij exploitant van Hotel Goes en De Stadt Goes. Klijnstra overleed op 18 oktober 2002, hij werd 63 jaar.

Foto's

Verhalen

Onder de Luifel

Uit de Vlissingse Courant d.d. 3-3-1939:
"Op de hoek van de Nieuwendijk en de Walstraat is een gebouw verrezen dat een ware aanwinst mag worden genoemd. Op het betrekkelijk kleine stukje grond dat na afbraak van het vroegere huisje vrij kwam, is een winkelhuis gebouwd dat zeer de aandacht trekt door de aardige ouderwetse trapgeveltjes, de luifel en de leuke blinden naast de glas-in-lood-ramen.
Zaterdagmiddag heropent de heer J. Hazewold hier zijn zaak in chocolade, suikerwerken, sigaren enz. Het interieur van 'Onder de Luifel' ziet er netjes uit. Het is frisse kleuren geschilderd en de etalagekasten zijn geheel afgesloten, terwijl een goede verlichting is aangebracht.>br> Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij naar de in dit nummer voorkomende advertentie".

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen