Vlissingen Dronk

Bandoeng

 

Bandoeng

Kanaalstraat Souburg 53
4388 BK Oost-Souburg

0118-462260
catering@bandoeng.nl
Website
Facebook

 

Indisch buffet restaurant, Kanaalstraat 53, Oost-Souburg. In 1973 gestart door Ids Leemans, huidige eigenaar is Mark Leemans.

Geschiedenis

1973
Dave Pluim Mentz en Ids Leemans

Dave Pluim Mentz en Ids Leemans openen op 7 december in een voormalige kruidenierswinkel in de Kanaalstraat, hun Indisch-Chinees restaurant "Bandoeng". Twintig jaar later vieren Ids en Jissy hun tweede decennium met een Javaans buffet tegen verjaardagsprijs. Ids Leemans, lid van de vliegclub, wordt per 1 oktober 1991 de nieuwe eigenaar van restaurant Midden Zeeland in Arnemuiden.

2008
Mark Leemans

In 2008 dragen Ids en Jissy de zaak over aan hun zoon Mark. In december 2013 viert Mark het 40-jarig bestaan van Bandoeng.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Bandoeng/foto's

Verhalen

"Piets"

Reactie op de Facebookpagina van Bandoeng 5 september 2013 door Nina Saämena: "Ruim 18 jaar geleden was ik met mijn ouders op vakantie in Zeeland en gingen we bij jullie eten. Ik luste toen allen nog nassi puti, sate, pisang goreng, kroepoek en spekkoek volgens mij. Heel interessant vond ik zoals jullie zien de '"piets'" voor jullie deur. Mijn moeder was zwanger van mijn broertje. Onlangs zijn onze ouders zonder ons bij jullie komen eten en beloofden jullie deze foto bij deze. Graag kom ik een keer met mijn broertje Timo(18) testen of we inmiddels wel alles lusten".

Blanda

Er kwam een delegatie uit Ambon eten. Stomverbaasd waren ze toen bleek dat de kok een 'blanda' was. Gewoon een blanke jongen uit Den Haag, maar met kennis van en ervaring in de Indische keuken. Eén met veel Indische vrienden die hem vaak uitnodigen om te blijven eten. Die heeft dus een schat aan geuren en smaken opgebouwd.

Bijzonderheden

  • Medewerkers: Gaby Noya (kok), Willem Snijders (voorheen De Baron
  • De Karolingendronk, ondernemersborrel van de Souburgse Middenstands Vereniging Nemidso, vindt 12 januari 1994 plaats in Bandoeng. De borrel begint om 18.30 uur.

Zie ook

Externe links

Bronnen