Vlissingen Dronk

Bon Repos

 

Clubhuis Bon Repos

Gerbrandystraat 115
Vlissingen

 

Geschiedenis

In maart 1979 trekken de verschillende Vlissingse verkenners- en padvindersgroepen in een nieuw gezamenlijk onderkomen. Boerderij 'Bon Repos' aan de Gerbrandystraat is verbouwd en gaat als clubhuis dienen voor de M.A. de Ruytergroep, Scheldezwervers, Piet Mauritzstam, Watervendel en Sherpa's van de Golfbrekers. De Landvendel en de Kabouters blijven in het Clubhuis De Golfbrekers aan de Van Woelderenlaan. Ook de Watergeuzen houden hun eigen stek in de Willem III-kazerne. Beheerder van de boerderij is Klaas van den Berg.

Foto's

Verhalen

Samenwerking na brand

In december 1991 sticht een aantal jeugdige vandalen onder de naam 'Snowboys' brand in de boerderij van de Stichting Samenwerkende Scoutinggroepen Vlissingen. Een complete ravage is het resultaat. Het dak van de oude schuur wordt geheel verwoest en van de zolder, waar tenten, gereedschap en kookspullen liggen opgeslagen, is niets meer over. De welpen en verkenners van de groepen M.A. de Ruyter, de Golfbrekers en de Scheldezwervers worden na de brand ondergebracht in noodgebouwen.
Een jaar later begint de herbouw van het clubhuis. Het dak en de buitenmuren worden hersteld door een aannemer, de rest door de padvinders zelf.
Het herstel van de boerderij heeft een positieve uitwerking op de samenwerking tussen de verschillende scoutinggroepen. Door het gezamenlijk leed vindt een verbroedering plaats en onder het motto 'vele handen maken licht werk' wordt de boerderij weer opgeknapt. De verbeterde samenwerking resulteert onder meer in een gezamenlijk materiaalbeheer. De verzekering heeft na de brand slechts tweederde van de nieuwwaarde van het materiaal (fl. 60.000,-) uitgekeerd. Door gezamenlijk in te kopen kunnen de spullen aanzienlijk voordeliger aangeschaft worden.
In september 1993 wordt het gebouw heropend door burgemeester Van der Doef.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen