Vlissingen Dronk

Clubhuis Groot Vlissings Majoretten Peloton

 

Clubhuis G.V.M.P.

Padweg 58
Oost-Souburg

 

Clubhuis van het 'Groot Vlissings Majoretten Peloton' aan de Padweg in Oost-Souburg. Later verhuisd naar Bellamypark 5.

Geschiedenis

1968
Groot Vlissings Majoretten Peloton

In het voorjaar van 1968 zijn er vergevorderde plannen om een majorettencorps op te richten. Er is dan reeds voldoende geld om kostuums aan te schaffen en zijn er dames gevonden om de aspirant-majorettes de bewegingsleer te onderwijzen. In mei vindt een aanmeldingsavond plaats in het R.K. Militair Tehuis, waarna bekend wordt of er voldoende belangstelling is.
Initiatiefnemer is J. Rijnhart. Onder meerdere muziekverenigingen bleek interesse te zijn om samen met een majorettencorps op te treden. Het bestuur bestaat naast voorzitter Rijnhart, uit de heren B. van Dijk Sourewijn (secretaris), Millenaar (penningmeester), G.J. Kas, P.J. Smits, D. Roelse en J. van Lomwel (leden). Het corps krijgt de naam Groot Vlissings Majoretten Peloton en zal uit ongeveer dertig majorettes bestaan.
Het eerste clubhuis is gevestigd in één van de barakken aan de Padweg in Oost-Souburg, later vindt het corps een nieuwe repetitieruimte in Huize Edenburg, het pand op Bellamypark 5 waar later ook het Vestzak Theater is gehuisvest.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Clubhuis Groot Vlissings Majoretten Peloton/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen