Vlissingen Dronk

Clubhuis TC Souburg

 

Clubhuis TC Souburg

Koopmansvoetpad 69
4388 AS Oost-Souburg

0118-470750
Website

 

Clubhuis van Tennisclub Souburg, gevestigd op het tennispark aan het Koopmansvoetpad.

Geschiedenis

1975
TC Souburg

Tennisclub Souburg wordt opgericht op 13 oktober 1975 en groeit snel uit tot één van de grootste tennisclubs in Zeeland. Initiatiefnemer is Dick van de Berg, die op de hoogte is van de plannen van de gemeente om tennisbanen aan te leggen op het sportcomplex in Souburg. Van de Berg gaat met enkele andere mensen lobbyen om een tennisvereniging op te richten wat resulteert in een eerste vergadering. Nog dezelfde avond is de tennisclub een feit. De naam TC Souburg wordt gekozen als blijkt dat de voor de hand liggende afkorting L.T.V.S. (Lawn Tennis Vereniging Souburg) al door een andere vereniging wordt gebruikt.
Het stichten van de vereniging gaat sneller dan de aanleg van de banen waardoor er het eerste seizoen gespeeld wordt op de tennisbaan in Middelburg. In april 1977 kunnen de banen in Souburg in gebruik worden genomen. In 1990 wordt de TC Souburg eigenaar van het complex.

Het Clubhuis

Het eerste onderkomen is een caravan, in 1976 gevolgd door een bouwkeet van stratenmaker Van de Rafelaar. Op 18 mei 1979 wordt een vergunning afgegeven voor de bouw van een echte kantine. Deze wordt in 1996 uitgebreid met een keuken en een grotere zaal.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Clubhuis TC Souburg/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Foto's: website TC Souburg, Jubileumgids TC Souburg 1995 en Jan de Ridder