Vlissingen Dronk

Délifrance

 

Délifrance

Walstraat 106
4381 GE Vlissingen

0118-411620
info@delifrance-vlissingen.nl
Website
Facebook

 

Lunchroom annex croissanterie met 'Franse specialiteiten' op de hoek van Walstraat en Vrijgang.

Geschiedenis

1990
J.M. Groen-Kuis

Délifrance opent in april 1990 als Boulangerie et Café Francais. Eigenaresse J.M. Groen is twee jaar eerder een Délifrance in Goes begonnen. Door het succes daar besluit ze in Vlissingen een tweede zaak te starten.

1994
Ad de Brouwer en Sylvia de Brouwer

In 1994 zijn Ad en Sylvia de Brouwer de eigenaars van Délifrance. Het is niet bekend hoe lang dit echtpaar de lunchroom heeft gerund.

onbekend
Ming Huang

Na Ad de Brouwer wordt Délifrance gerund door Ming Huang. Helaas is hier geen informatie over bekend.

2014
Frans Labeij en Carla Hollander

Per 16 april wordt Délifrance overgenomen door Frans Labeij en compagnon Carla Hollander. Frans was voorheen projectleider bij een bedrijf gespecialiseerd in warmtekracht-installaties en als zodanig werkzaam voor 'De Schelde' aan de 'Deutz motoren'. De nieuwe uitbaters hebben het interieur een nieuwe uitstraling gegeven en de koffiemachines vervangen.

2015
Onbekend

In januari 2015 wordt Délifrance aangeboden bij Horecamakelaardij Knook & Verbaas. Het is niet bekend of de zaak toen ook verkocht is. In het voorjaar van 2016 is Délifrance in verband met een verbouwing lange tijd gesloten geweest.

2017
Werner van Damme en Jorden Kolditz

Op 1 juli 2017 komen er nieuwe eigenaars: Jorden Kolditz en Werner van Damme. Jorden heeft een horeca-opleiding en werkte al enige tijd bij de vorige eigenaars. Werner heeft een financiële achtergrond, hij werkt bij de Rabobank. Kolditz en Van Damme zien hierin de ideale combinatie om de overname tot een succes te maken. Hoewel Délifrance zelf de formule bewaakt heeft het duo de vrijheid om de zaak naar eigen smaak in te richten. Zo verdwijnt o.a. de koffiekaart en worden de kleuren van de gevelplaten aangepast. In 2023 verhuist Délifrance naar Bellamypark 40A.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Délifrance/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Délifrance Nederland maakt deel uit van een Frans bedrijf dat in 1977 in Nederland is gestart. Het moederbedrijf 'Grands Moulins de Paris' is producent van Franse bakkerijprodukten. Délifrance is distributeur van diepgevroren deegprodukten, zoals baguettes, viennoiserie en traiteurprodukten. Deze worden naast de Délifrance zaken ook aan tientallen andere croissanterieën geleverd.
  • Frans Labeij onderscheidt zich van de andere vestigingen d.m.v. de klanten- en koffiekaart. De koffiekaart is te koop voor € 12,95 en geeft recht op 10 koppen koffie, thee of cappuccino. Op de klantenkaart kan (bij besteding van minimaal € 2,50 ) gespaard worden voor een gratis consumptie.

Zie ook

Externe links

Bronnen