Vlissingen Dronk

De Cockpit

 

De Cockpit

Walstraat 9
4381 ED Vlissingen

 

Trendy café van Ruud Wijnen op de hoek Walstraat 9 en Nieuwstraat. Is de opvolger van De Sloep en eerder Solskin en Alaaf. Na De Cockpit volgt 2x Bellen.

Geschiedenis

1997
Ruud Wijnen

Ruud Wijnen opent op 7 november 1997 een nieuwe bar op de hoek Walstraat en Nieuwstraat. Hij is de opvolger van café De Sloep. Lang heeft dit "andere café" zoals de eigenaar het noemt, niet bestaan. Een jaar later wordt Café 2x Bellen er gevestigd.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Vlissinger Rudie Wijnen vertrekt begin jaren '70 naar Eindhoven. Na 25 jaar keert hij als Ruud terug naar Vlissingen om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ruud heeft naast zijn kantoorbaan in Eindhoven vaak achter de bar gestaan en droomde er van om ooit zijn eigen café te kunnen runnen. In 1997 is het zover. Waarom de keus op Vlissingen viel kan hij niet precies aangeven. Het zullen wel de roots, de zee en de familie zijn die hem terug naar Zeeland brengen.
Hoewel het een gewaagde sprong in het duister is, heeft Ruud geen spijt van zijn beslissing om zijn bestaan in Eindhoven achter te laten.
Zijn café krijgt de naam De Cockpit en is een tikje trendy met een door een architect ontworpen bar. De zaak zal voornamelijk bezocht worden door homosexuele klanten, toch willen Ruud en barkeeper Cor Boer er een gezellig café van maken waar iedereen zich thuis kan voelen zonder dat er een etiket op geplakt wordt.

Zie ook

Externe links

Bronnen