Vlissingen Dronk

De Pauw (2)

 
 

Café De Pauw, in het winkelcentrum in de wijk Papegaaienburg, met in de eerste jaren het bijbehorende cafetaria.

Geschiedenis

1997
G.M. Fathi en N. Fathi-Marcusse

Gamal Fahti is in de jaren '90 uitbater van café/snackbar De Pauw in de Vredehoflaan en het eethuisje De Horizon in de Walstraat. In 1997 openen hij en echtgenote Nanda een nieuwe zaak in het winkelcentrum Papegaaienburg, met opnieuw de naam De Pauw. In 2010 is Fathi genoodzaakt het bijbehorende cafetaria te sluiten. Zie onder Verhalen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Pauw (2)/foto's

Verhalen

Uit artikel PZC 5 februari 2005
Al jaren wordt er gesproken over uitbreiding van winkelcentrum Papegaaienburg en een opknapbeurt voor het oude complex. Gamal Fathi van Cafetaria De Pauw verkeert in onzekerheid over het eventueel verplaatsen van zijn zaak en de tijdelijke huisvesting tijdens de nieuwbouw. Fathi wacht al drie maanden op een brief van de projectontwikkelaar.
In het nieuwe gedeelte, dat aan de Zuidbeekseweg grenst, worden horeca, winkels en appartementen ondergebracht. Er komt o.a. een Agrimarkt, een Lidl en ook cafetaria De Pauw krijgt een plek in de nieuwbouw. Gamal Fathi wil zijn bedrijf tijdens de bouw in de buurt voortzetten. We kunnen hier oud worden en met dat idee zijn we hier acht jaar geleden ook begonnen. Als er hier gebouwd wordt, maken we plaats, maar we willen geen klanten verliezen.
Fathi kreeg van de projectontwikkelaar de aanbieding om tijdelijk in een keet aan de overkant van de weg te gaan zitten, maar heeft dit aanbod niet geaccepteerd. Daar lig je uit de loop en dan zouden we teveel inkomsten derven. Fathi's advocaat kwam met het idee om het nabijgelegen bankgebouw te betrekken wat door de projectontwikkelaar werd overgenomen. In een brief zouden de plannen uitgelegd worden, Fathi wacht daar nu al drie maanden op.
Uit artikel PZC 11-1-2006
Begin 2006 blijken de plannen bijgesteld. Cafetaria De Pauw gaat geen onderdeel uitmaken van de nieuwbouw. Ook de Lidl blijft in het oude complex, in het plan is uitbreiding van de supermarkt en van het cafetaria opgenomen. Na de verbouwing zal de zaak twee keer zo groot worden. Fathi kan echter niet leven met deze plannen. Dit is te hoog gegrepen voor ons en voor de omgeving. We moeten een forse investering doen en de huur zal hoger worden. Dat kunnen we niet opbrengen. Wie verzekert mij dat onze omzet ook beter wordt?
De eigenaar van De Pauw, W. Schenk, noemt de uitbreiding een kans en hoopt dat zijn huurder dat ook zal inzien. Schenk kan het aanbod van extra vierkante meters door de projectontwikkelaar niet weigeren. Hij geeft toe dat de huur omhoog zal gaan, maar verwacht dat er door het plaatsen van een extra biljart meer klanten zullen komen. Fathi is erg teleurgesteld, hij is van mening dat er naar zijn wensen niet wordt geluisterd.
Uiteindelijk gaan de plannen door en worden de supermarkt en het cafetaria uitgebreid. Gamal Fathi heeft een paar jaar later opnieuw problemen. Nu betreft het de ingang van zijn zaak die te weinig opvalt en een beetje is weggestopt naast de muur van de supermarkt. Op 28 maart 2010 geeft Fathi het op en sluit cafetaria De Pauw.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen