Vlissingen Dronk

De Smulhoek

 

De Smulhoek

Vlissingsestraat 129
4388 HC Oost-Souburg

 

Snackbar op de hoek van Vlissingsestraat 63-65 (later nr. 129) en de Putwijkstraat, in 1974 gestart als Toon's Cafetaria door A. Keersemaker, ook bekend als Toon. De snackbar zal met verschillende eigenaars en wisselende namen de volgende veertig jaar stand houden. Opvolgers zijn Carlo's Corner en De Ambacht.


Geschiedenis

1975
Peter de Wispelaere en Ina de Wispelaere-van de Voorde

Peter en Ina de Wispelaere nemen in 1975 de snackbar over van Toon Keersemaker en noemen de zaak De Smulhoek. Peter verkoopt ijs uit zijn eigen ijsfabriek en gooit hoge ogen op de nationale ijsbereidingswedstrijden die door de Unie van IJsbereiders worden gehouden. In november 1984 veroorzaakt een brand veel schade aan de snackbar. Met het opknappen wordt de zaak uitgebreid met een toilet, een keuken en een eetbar. Op 1 maart 1985 gaan de deuren van de vernieuwde Smulhoek weer open. Peter en Ina dragen op 24 augustus 1992 De Smulhoek over aan de familie De Ridder.

1992
De Ridder

De Smulhoek wordt overgedragen aan de 'Familie de Ridder'. Meer is er niet bekend over de opvolgers van Peter en Ina de Wispelaere.

onbekend
Rudi Noordermeer

Na de familie De Ridder volgt Rudi Noordermeer. Hij draagt de zaak in 2001 over aan Carlo Angelini die er Carlo's Corner van maakt.

Foto's

Verhalen

IJsbereider

Smulhoek's eigenaar Peter de Wispelaere heeft op de nationale ijsbereidingswedstrijd in Maastricht de finale bereikt. Hij eindigde bij de zes besten en won daarmee een beker en een oorkonde voor zijn vanille ijs. Peter liet enkele Italiaanse ijsbereiders (toch bekend om hun grote prestaties op ijsgebied) achter zich. Behalve met het vanille ijs heeft Peter ook succes met het (uit Italië geïntroduceerde) 'blauwe smurf ijs'.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen