Vlissingen Dronk

De Smulpaap

 

De Smulpaap

Hobeinstraat 91
4381 PC Vlissingen

0118-4111558
Website

 

Buurt Cafetaria, Snackbar, Pizzeria in de Hobeinstraat. Eerste eigenaar in 1992 was H. Uldes, opgevolgd in 2009 door Saïd Farahi. Later volgt hier It's Burger.

Geschiedenis

1992
H. Uldes

In 1992 wordt De Smulpaap geopend door H. Uldes. Uldes heeft in 1990 ook al een vergunning gevraagd, maar deze toen niet gekregen.

2009
Saïd Farahi

Saïd Farahi komt in 1999 uit Afghanistan naar Nederland waar hij de laatste 4,5 jaar in een snackbar werkt. Said wil graag in Vlissingen een cafetaria annex pizzeria starten, wat hem eind 2009 ook lukt. Met steun van Microstarter Zeeland kan hij snackbar 'De Smulpaap' overnemen. In maart 2017 wordt de zaak opgevolgd door It's Burger.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Smulpaap/foto's

Verhalen

Brand

Op een middag in maart 2000 ontstaat brand in het pizzeriagedeelte van De Smulpaap. De zoon van eigenaar Uldes ontdekt het vuur en schakelt direct de hoofdschakelaar uit. Hij en de aanwezige klanten denken hiermee erger te voorkomen. Het vuur verspreidde zich echter via de afvoerpijp door de rest van het huis en korte tijd later werd de familie op de bovenverdieping verrast door de rookontwikkeling. Zij moesten onmiddellijk het pand verlaten.
Behalve commerciële schade is er ook persoonlijk leed. De rook heeft de uitzet van dochter Uldes zo goed als waardeloos gemaakt, hetgeen extra wrang is omdat zij volgende maand gaat trouwen.
Enkele jaren geleden was er ook brand in het pand, een student die toen boven de snackbar woonde veroorzaakte kortsluiting doordat hij alle apparatuur op één schakelaar had aangesloten.

Hoog bezoek

In februari 2010 krijgt De Smulpaap hoog bezoek. Prinses Máxima is lid van de Raad van Microfinanciering en komt als zodanig naar Vlissingen. Behalve De Smulpaap bezoekt ze ook de winkel VI Computers. Beide bedrijven worden begeleid door Microstarter Zeeland. Microfinanciering heeft als doel startende bedrijven te helpen als men niet bij een bank terecht kan en met het maken van een ondernemingsplan.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen