Vlissingen Dronk

Eilandzicht

 

Eilandzicht

Joost de Moorstraat (Eiland) 17
Vlissingen

 

Café Eilandzicht, Joost de Moorstraat 17.

Geschiedenis

1924
Aarnoud Roelse

Na het vertrek van A. Geeve uit Café Transvaal komt er een nieuwe uitbater. Aarnoud Roelse heropent het café op 11 oktober 1924 met de naam Eilandzicht. Hij heeft in september verlof aangevraagd voor verkoop van alcoholhoudende drank anders dan sterke drank in dit perceel. In december dient hij eenzelfde verzoek in voor Beursstraat 2. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat hij in de Beursstraat aktief is geweest, is het aannemelijk dat Roelse in december Café Eilandzicht heeft verlaten. Er komt een nieuwe kastelein, A.A. van Ham.

1924
A.A. van Ham

Tegelijk met de aanvraag voor verkoop van alcohol van Roelse voor de Beursstraat, vraagt Antheunis Adrianus van Ham vergunning voor Joost de Moorstraat 17. Het is niet bekend tot wanneer deze Van Ham in Eilandzicht heeft gezeten.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Aarnoud Roelse heeft, enkele jaren voordat hij Eilandzicht betrekt, in de Palingstraat een brandstofhandel. Hij verkoopt o.a. dennenblokken en turfblokken, maar ook biedt hij blauwe aardappelen aan.
  • In de Joost de Moorstraat heeft hij ook bemoeienis met een bakkerij. Hij adverteert met 'brood-afslag' en bezorgt ook aan huis.

Zie ook

Externe links

Bronnen