Vlissingen Dronk

Havenzicht (3)

 

Havenzicht (3)

Nieuwendijk 31
4381 BW Vlissingen

 

Restaurant Havenzicht, Nieuwendijk 31. Is zowel opvolger als voorloper van Eetcafé De Ruyter. Later volgt The Wicked.

Geschiedenis

1989
H.E. Kramer en Max Schuurmans

Op 8 mei 1989 krijgt mevrouw H.E. (Henny) Kramer vergunning voor Nieuwendijk 31. Café-Restaurant De Ruyter krijgt enkele jaren een andere naam, nl. Havenzicht. Samen met Max Schuurmans runt Henny het eetcafé tot 1993. Daarna vertrekken ze naar de horeca in Terneuzen (o.a. Café De Ster). Eric Oskam neemt de zaak over en hernoemt het café-restaurant in De Ruyter.

Foto's

Verhalen

Gevarieerde buit

"Een flinke hoeveelheid drank, twee huishoudelijke apparaten, een doos karbonades en een zak tong, een hoeveelheid gereedschap, enkele tientjes aan kleingeld en een halve doos Marsen. Dat was de gevarieerde buit van een inbraak in januari 1992 in Café Havenzicht. De dader kwam binnen door een kelderraam".

Misverstand

Bericht uit de PZC van 27-10-1992:
"De politie van Vlissingen heeft zondagavond drie mensen aangehouden in verband met café-ruzies. In café Havenzicht op de Nieuwendijk raakten twee Deense zeelieden van het in de Bijleveldhaven gemeerde schip Saga in gevecht met een inwoner van Vlissingen. De 20-jarige B.D.H. en de 26-jarige O.A.O. hebben de nacht in een politiecel doorgebracht. Bij het verhoor bleek dat de Denen zich door de drank weinig van de vechtpartij wisten te herinneren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling".
Bericht uit de PZC van de dag erna: "In de PZC van dinsdag is melding gemaakt van een vechtpartij in café Havenzicht aan de Nieuwendijk. Deze locatie was onjuist. Het incident, waarbij twee Deense zeelieden waren betrokken, vond plaats in de shoarmazaak Massada aan de Nieuwendijk".

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen