Vlissingen Dronk

Herberg De Zon

 

Herberg De Zon

Nieuwendijk H 103/104
Vlissingen

 

Herberg op Nieuwendijk H 103 en H 104, opgevolgd door Hotel Wellington

Geschiedenis

tot 1816
William Ribbans, Ann Smit en Joseph Parks

Het is niet bekend wanneer en door wie de herberg is gestart. In 1816 worden de panden H 103 en H 104 in twee delen verkocht. De ene helft door William Ribbans en Ann Smit, de andere door Joseph Parks. Koper is Jane(tte) Rind, de weduwe van Constantijn van Dijcke. Deze Jane is sinds juli 1814 ook eigenares van Lord Wellington, een logement en koffiehuis op Nieuwendijk H 109.

1816
Jane van Dijcke

Na de overname hebben we over Jane en herberg De Zon geen informatie meer gevonden.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Op 31 januari 1816 vindt een verkoopovereenkomst plaats tussen Joseph Parks, logementhouder en wonende te Antwerpen, aan Janette Rind, weduwe van Constant van Dijcke en logementhoudster wonende te Vlissingen, van de helft van een huis en herberg van ouds genaamd de Zon, staande op den Nieuwendijk te Vlissingen, wijk H 103 en H 104, voor de somma van een duizend guldens.
  • Op 20 februari 1816 vindt de verkoopovereenkomst plaats tussen Ann Smit, weduwe van herbergier William Ribbans, aan Janette Rind, weduwe van Constantijn van Dijcke, logementhouder, beide wonende te Vlissingen, van de helft van een huis en herberg genaamd de Zon, staande op den Nieuwendijk te Vlissingen, wijk H 103,en H 104, voor de somma van eenduizendvijftig guldens.

Jane wordt vermoedelijk eigenaar van beide delen.

Zie ook

Externe links

Bronnen