Vlissingen Dronk

Ikigai Sushi (2)

 
 

Sushirestaurant in de Spuistraat sinds februari 2020. Het familierestaurant zorgt dagelijks voor verse sushi met dagverse producten, net als in een Japanse sushibar. Door de open keuken kun je zien hoe de sushi al la minute bereid wordt. Is op nr. 40 de opvolger van The Foodcompany. Vanaf 2022 is het restaurant gevestigd op nr. 78, is daar de opvolger van Limburgia Vlaai.

Geschiedenis

2022
Huseyin Dursum en Lindsey Dursum

Na het vertrek van Robert Brunke en The Foodcompany openen Huseyin en Lindsey Dursum op 28 februari 2020 een sushibar Ikigai Sushi. Ook hun zoon Tolunay helpt regelmatig een handje mee. Huseyin was voorheen werkzaam als chef in Grand Café Next Door. In 2022 verhuist Ikigai naar de overkant, een nieuwe bestemming voor de gesloten vestiging van Limburgia Vlaai.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent.

Zie ook

Externe links

Echte sushi naar Japans voorbeeld PZC 19-2-2020

Bronnen

  • Foto's: Facebookpagina Ikigai
  • Foto's: Facebookpagina Stad Vlissingen