Vlissingen Dronk

Koffieshop De Kelder

 

Koffieshop De Kelder

Alexander Gogelweg 59
4384 EV Vlissingen

 

Ontmoetingsruimte onder het Wijkcentrum "Open Hof", voor jongeren van zestien tot dertig jaar. Geopend in september 1989 op initiatief van een aantal kerkelijke jongeren en jeugdouderling Mieke de Bree. Ook niet-kerkelijke jongeren zijn welkom, maar er wordt alleen koffie, thee en limonade geschonken.

Geschiedenis

Een aantal jongeren zocht een ontmoetingsplaats om ook eens met anderen in contact te komen en zo zijn ze hier onder Open Hof terecht gekomen. De jongelui hebben de ruimte zelfstandig opgeknapt. De kelder was al meer dan vijf jaar ongebruikt. Er was vroeger een jeugdsoos in gevestigd. Alles was bruin en oranje geschilderd, de kleuren die in de jaren zeventig in de mode waren.
Iedere zondagmiddag is de ruimte geopend om spelletjes te doen, te lezen, een kop koffie te drinken of met elkaar te discussiëren. Het is voor alles en iedereen. Gekozen is voor de zondag omdat veel jongeren die dag als een baaldag ervaren. Er zijn dan weinig ontspanningsmogelijkheden voor de jeugd. Jongeren moeten worden vermaakt, zelf zijn ze nauwelijks creatief, volgens ouderling De Bree.
Afhankelijk van de belangstelling wordt overwogen volgend jaar eventueel thema-avonden te houden. Of de koffiebar goed gaat lopen wachten de negen vrijwilligers in spanning af. Steeds staan er twee van hen achter de bar.
In gebouw 'De Ark' van de Hervormde Kerk in Oost-Souburg draait sinds vorig jaar een vergelijkbaar open huis.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Medewerkers: Mieke de Bree, Ineke Valster, Rianne de Putter, Els Saas, Rob Saas, Jan de Muynck, Renzo de Muynck, Ineke van Sorge, Corine van den Hoeven, Peter Dingemanse.

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • PZC artikel 25-9-1989