Vlissingen Dronk

Koko

 

Koko

Westerhavenweg 2
4382 NM Vlissingen

0118-464603

 

Cafetaria Koko, Westerhavenweg 2 (naast Het Station). Eigenaar is Erwin Fliers.

Geschiedenis

1981
J. Fliers

Al sinds 1981 heeft de familie Fliers een friteskraam bij het vertrekpunt van het veer Vlissingen-Breskens. Als door de komst van dubbeldekkers het veerplein wordt verlegd, verhuist de friteskraam mee naar het nieuwe opstelplein. In 2003 verdwijnt 'de boot' en Koko krijgt een plek in de nieuwe terminal van het fiets-voetveer.

2004
Erwin Fliers

Als in 2004 de vertrek- en aankomsthal van het fiets-voetveer is gerealiseerd opent Erwin Fliers er eind december de nieuwe Koko.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Koko/foto's

Verhalen

Verzet tegen friettent

De tijdelijke verhuizing van het Oude Veerplein naar het Stationsplein roept verzet op bij beheerder Wesseling van buurman Het Station. Hij spant een kort geding aan tegen de familie Fliers. Er zou geen zekerheid bestaan over het tijdelijk onderkomen van Koko en bovendien is hij van mening dat beide ondernemingen 'vissen uit dezelfde vijver', waardoor hij omzetverlies lijdt. De rechter beslist echter anders en Koko mag zijn frites en snacks verkopen op het Stationsplein. "Een terechte beslissing", vindt Erwin Fliers. "Bij ons kun je een bakje frites kopen, in 'Het Station' eet je à la carte". Ook de commissie bezwaar- en beroepsschriften van de gemeente Vlissingen stelt Wesseling in het ongelijk, zijn bezwaren worden ongegrond verklaard. Het college van B & W neemt het besluit van de commissie over, Koko mag op het Stationsplein blijven staan.

Bijzonderheden

Gloednieuwe terminal

Uit de PZC d.d. 29-12-2004:
Een broodje boot verschijnt binnenkort misschien nog op de menukaart. Maar voor het overige heeft Erwin Fliers weinig te wensen. Cafetaria Koko is ingetrokken in de gloednieuwe terminal van het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens.
"We zijn 24 jaar geleden begonnen in de 'kokobus' en kijk wat een mooie zaak het nu geworden is", zegt Fliers. Koko heeft vanaf het begin een band gehad met de veerdienst. In de nieuwe zaak wordt dat duidelijk met een schilderij van de oude PSD-boot en een schaalmodel van de Prinses Maxima, die de familie van een trouwe klant in bruikleen heeft gekregen.
In de jaren '80 kreeg Fliers een plaats vlakbij het Stationsplein. Het was het parkeerterrein waar de overtocht naar de overkant begon. Na de komst van de dubbeldekkers van de PSD werd de Veerhavenweg, ongeveer vijftig meter verderop, het nieuwe opstelterrein. Fliers verhuisde mee. Toen de tunnel openging, verkaste de zaak tijdelijk naar het stationsplein. "We wisten toen al dat we in de terminal onze zaak mochten voortzetten. We hebben dit in nog geen twee jaar tijd geregeld".
Vanuit de familiezaak kijken de klanten nu nog uit op de oude vertrekhal van de boot, die half gesloopt is. Naar verwachting wordt het complex gesloopt en komt er ruimte voor een ruim plein. "Dan kijken we van hier vrij over het water uit. Wie kan zich een mooiere plek om te werken voorstellen? "
Het is een gedeelte van Vlissingen waar reizigers komen en gaan. Het NS-station grenst aan de terminal. 'Ik denk dat het restaurant van het station, de restauratie en wij elkaar mooi kunnen aanvullen. Dit is een plek waar beweging in zit".

Zie ook

Externe links

Bronnen