Vlissingen Dronk

Luncherie Extra Lekker

 

Luncherie Extra Lekker

Gildeweg 6
4383 NK Vlissingen

0118-411665
Website
Facebook

 

Lunchroom annex Koffiecorner in het winkelcomplex Albert Heijn aan de Gildeweg. Is opvolger van La Boca (2).

Geschiedenis

2005
Marvin Fischer

Op 25 maart 2005 opent Marvin Fischer zijn Luncherie Extra Lekker in de Albert Heijn XL vestiging. Marvin was eerder kantinebeheerder van het Clubhuis Zeeland Sport. Marvin opent in 2008 de eerste vestiging van een nieuwe koffieketen SES. Deze eerste SES komt in bioscoop Cine City en wordt gerund Joyce Stoffijn, medewerkster van Extra Lekker. In augustus 2013 draagt hij de luncherie over aan Gilles en Kasia van Bodegraven.

2013
Gilles van Bodegraven en Kasia van Bodegraven-Pawelec

G.P. (Gilles) van Bodegraven en zijn echtgenote Kasia nemen op 1 augustus 2013 de Luncherie over van Marvin Fischer. Gilles en Kasia waren eerder eigenaar van Frituur 't Trefpunt in Koudekerke.

2016
Erkan Kandil en Bünyamin Ergün

In januari 2016 wordt Extra Lekker overgenomen door Erkan Kandil en Bünyamin Ergün. Kandil is afkomstig uit Gent, waar hij drie jaar in een kebabzaak werkte. Zijn compagnon Ergün komt uit Rilland-Bath. Voor hem is de horeca nieuw, hij werkte in een laboratorium van een cementfabriek. Het duo heeft plannen voor een buitenterras en er is bij de gemeente een alcoholvergunning aangevraagd. In april krijgt het duo groen licht voor het uitbreiden van het terras en ook de vergunning is binnen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Luncherie Extra Lekker/foto's

Verhalen

Over Marvin

"In 2005 heb ik deze lunchroom overgenomen en met hulp van familie en vrienden de boel flink verbouwd. Er zaten hier zelfs geen toiletten in. Dat kán toch gewoon niet? Hoe kun je nou een horecabedrijf hebben zonder toiletten? Het plafond moest worden vernieuwd en het hele concept en inrichting worden bedacht", somt Marvin op. "Dat was ontzettend leuk want je kunt echt je creativiteit aanspreken. De kleuren waren in het eerste concept limegroen en paars. Na de start zijn we ons langzaam gaan richten op details". Marvin is erg te spreken over de ligging van zijn Luncherie. "Dit is echt een perfecte locatie: aan de rand van de stad bij een klein, maar druk winkelcentrum. We hebben eigenlijk van niets iets opgebouwd". Dit doorzettingsvermogen is niet vreemd. Marvin was dertien jaar beroepsmarinier, zwaaide in 2002 af, maar behaalde eerst in 1996 zijn horecapapieren. "Als je iets doet, dan moet je er ook 200% voor gaan. Ik heb de geleidelijke weg genomen. Dit is weer een stapje verder en wie weet wat de toekomst nog zal brengen"? De toekomst heeft dus een compleet nieuwe luncherie voort gebracht. In een recordtijd van 5 dagen is de zaak gestript, geschilderd en weer opnieuw opgebouwd. Het resultaat mag er zijn. De hipste lunchroom in de omgeving met een geweldige uitstraling die weer gelijk staat aan onze producten, top kwaliteit en extra lekker.

Over Koffie

Koffie is na waterde meest gedronken drank ter wereld. Wij Nederlanders hebben daar een groot aandeel in gehad. In de 17e eeuw nam een Nederlandse ontdekkingsreiziger een koffieplant mee uit Jemen. Vervolgens werd deze naar Indonesië verscheept en enkele decennia later via Frankrijk naar Zuid-Amerika gebracht. Meer dan 70% van alle koffie wereldwijd stamt af van deze plant. In de Hortus Botanicus van Amsterdam is nog steeds een stek van deze eerste koffieplant te vinden.

Waar Nederland een belangrijke rol speelde in de verspreiding van koffie, deed Italië dat voor de ontwikkeling van de smaak. De koffiegewoontes die ontstonden in koffiesteden als Parijs en Wenen werden door de Italianen geperfectioneerd. Ze ontwikkelden de eerste koffiemachine om meer smaak uit de koffie te kunnen halen. Sinds de verspreiding van koffie hebben uiteenlopende culturen over de hele wereld hun eigen koffiegewoontes ontwikkeld, met eigen smaakkenmerken en rituelen.

De smaak van koffie kan enorm variëren en ontstaat door een combinatie van vele factoren. Het begint met de boon en de ecologische omstandigheden waarin de koffieplant groeit. Zon, schaduw, vochtigheid en grondsamenstelling zijn allemaal elementen die het smaakkarakter van de boon bepalen. Door milde, medium of donkere branding komen verschillende smaakkenmerken naar boven. Maar het belangrijkste onderdeel dat bepaalt of koffie heerlijk smaakt, is de wijze waarop koffie wordt gezet.

De mensen die het zetten van koffie tot in de puntjes beheersen worden barista's genoemd. Van malen tot serveren weten zij precies wat je moet doen om het beste uit koffie te halen.

Bijzonderheden

Medewerkers

Bij Marvin Fischer:

  • Anastasia Gianakkou - bedrijfsleider;
  • Linda- Alissa Witsenburg - Vanessa Gerbrands - Giselle Huijbrechts - Esmee
  • Joyce Stoffijn

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Trivia over Marvin: website Extra Lekker
  • Trivia over koffie: website Extra Lekker
  • PZC 5-4-2008
  • Foto's 2013 en 2016: Jan de Ridder
  • Foto's 2007: Joke Vantricht-van Oorschot
  • Foto's: Horecatraject