Vlissingen Dronk

Ontmoetingscentrum Buitenlandse Werknemers

 

Ontmoetingscentrum Buitenlandse Werknemers

Emmastraat 50
4381 BG Vlissingen

 

Ontmoetingscentrum voor Buitenlandse Werknemers, van 1972 tot 1985 gevestigd op Emmastraat 50.

Geschiedenis

1972
Gemeente Vlissingen

Het woonhuis op Emmastraat 50 wordt in 1972 door de gemeente Vlissingen beschikbaar gesteld aan de 'Initiatiefgroep Buitenlandse Werknemers'. Eerdere plannen voor een dergelijk ontmoetingscentrum waren door huisvestigingsmoeilijkheden afgeblazen. Het centrum is bedoeld als plaats waar de buitenlandse werknemer 's avonds en in het weekend iets kan drinken en landgenoten kan ontmoeten. In het gebouw worden twee aparte recreatieruimtes gerealiseerd, voor Joegoslaven en Marokkanen. De bovenverdieping wordt ingericht als moskee. In december vindt de officiële opening plaats door burgemeester Westerhout.
Het kantoor verhuist in juni 1979 naar Palingstraat 25, het vroegere onderkomen van Don Bosco. Op de begane grond wordt een nieuwe ruimte ingericht voor de Joegoslaven, de opening vindt plaats op 8 februari 1980. Het groeiende aantal Marokkaanse bezoekers krijgt de beschikking over het gehele pand in de Emmastraat.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Ontmoetingscentrum Buitenlandse Werknemers/foto's

Verhalen

Moord

In maart 1978 wordt Vlissingen opgeschrikt door het nieuws over een dubbele moord, gepleegd in het Ontmoetingscentrum Buitenlandse Werknemers. Twee Joegoslavische mannen werden door een landgenoot met pistoolschoten om het leven gebracht. Lees het hele artikel op Ontmoetingscentrum Buitenlandse Werknemers/foto's.

Bijzonderheden

  • Beheerder in 1972: W. Jun
  • Beheerder in 1974: De heer Leipoldt

Zie ook

Externe links

Bronnen