Vlissingen Dronk

Pension Elfrink

 

Pension Elfrink

Noordstraat 82
Vlissingen

 

Pension in de Noordstraat, opvolger van Pension Eikmann.

Geschiedenis

1963
A.J. Elfrink

In de vroege jaren zestig runt A.J. Elfrink een pension aan Noordstraat 82. Hij heeft het pand op 18 juni 1963 gekocht van de vorige pensionhouder Eikmann. Elfrink heeft echter geen vergunning en wordt in november 1964 door de burgemeester gesommeerd het pand te ontruimen. Elfrink gaat daartegen bij De Kroon in beroep, maar dit wordt niet ontvankelijk verklaard. Zie verder bij 'Verhalen'. Later vinden we het pension terug op Coosje Buskenstraat 67.

Foto's

Verhalen

Beroep tegen ontruimingsbevel

Uit de PZC van 23 januari 1965:
De Kroon heeft het verzoek van de heer A.J. Elfrink om schorsing van het besluit van burgemeester en wethouders, waarbij hem werd bevolen de woongelegenheid aan de Noordstraat 82 spoedig en in ieder geval binnen een termijn van tien dagen na 9 november 1964 te ontruimen, niet ontvankelijk verklaard.
De heer Elfrink, die invalide is, oefent in het pand een pensionbedrijf uit dat hij als lopend bedrijf van de vorige exploitant heeft overgenomen. In zijn beroep op De Kroon had Elfrink aangevoerd dat door de ontruiming twaalf personen, die thans in dat pand onderdak vinden, niet meer de beschikking over woonruimte zullen hebben.
In de niet-ontvankelijkverklaring zegt De Kroon dat volgens de wet beroep administratieve beschikkingen een verzoek kan worden ingediend tot schorsing van een besluit van de administratieve organen van de centrale overheid. Volgens De Kroon heeft de burgemeester, toen hij het bevel tot ontruiming gaf, niet gehandeld als centrale overheid, zodat het verzoek om schorsing van het bevel niet kan worden ontvangen.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen