Pension Poppe
Coosje Buskenstraat 57
Vlissingen
Geschiedenis
1952
|
A. Poppe Andries Poppe heeft kort na de oorlog een pension op Badhuisstraat 91. Het pand is eigendom van de PZEM en begin jaren vijftig moet Poppe op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn pension. In 1952 verhuist hij naar de Coosje Buskenstraat, waar hij het pension voortzet op de bovenverdieping van het VVV-kantoor. |
Foto's
Verhalen
Gebouw voor de PZEM
In 1950 wordt geruime tijd door de PZEM pogingen aangewend om het in eigendom zijnde perceel Badhuisstraat 91 beschikbaar te krijgen voor eigen gebruik als kantoorruimte. Dit was niet eerder mogelijk daar de bewoner Poppe, die een pension exploiteert, geen ander geschikt pand kon vinden. In juni komt het, aan de gemeente toebehorende, pand Coosje Buskenstraat 57 vrij. Dit wordt de nieuwe locatie voor het pension. Voor het zover is moet een aantal verbeteringen worden aangebracht, waarvoor door de gemeente fl. 1500,- wordt uitgetrokken.
Bijzonderheden
Andries Poppe, geboren in Vlissingen op 16-3-1891 als zoon van koffiehuishouder Janus Poppe (De Beurs (2)). Is op 16-9-1915 getrouwd met Helena Adriana Makuran. Op dat moment is hij bierbottelaar van beroep. In 1930 plaatst hij een Nieuwjaarsadvertentie namens zijn bierhandel en limonadefabriek in de Lampsinsstraat. De daaropvolgende jaren worden Coosje Buskenstraat 24 en Boulevard de Ruyter 46 genoemd. In 1936 gaat hij als caféhouder en bierbottelaar failliet op het adres Boulevard de Ruyter 50. In mei 1938 wordt het faillissement opgeheven door het verbindend worden van de enige uitdelingslijst. Helena Makuran overleed in februari 1949.
Zie ook
Externe links
Bronnen
- Krantenknipsels: Krantenbank Zeeuwse Bibliotheek
- Foto's: Gemeentearchief Vlissingen
- Zeeuwen Gezocht