Vlissingen Dronk

Piccard

 

Piccard

Badhuisstraat 178-182
4382 AR Vlissingen

0118-413551
info@piccard.nl
Website
Facebook
Twitter

 

Best Western Hotel-Restaurant Piccard, Badhuisstraat 116, later omgenummerd tot 178-182.

Geschiedenis

1960
Ph.L. Pekaar

Philippus Leendert Pekaar komt in 1953 met zijn gezin uit Yerseke naar Vlissingen. Hij heeft enkele jaren Victoria (De Vic) in beheer en start in 1960 start zijn Hotel-Pension Piccard. Hij is de opvolger van Beekman die tot dan toe een pension hield in 'Huize Johanna' op het adres Badhuisstraat 116. Het Hotel is dan alleen nog het gebouw met het torentje.

1984
André Pekaar

Zoon André (A.G.) neemt het bedrijf in januari 1984 over. Hij introduceert het zgn. 'Country Buffet" op zondagmiddag, waarbij de klanten gebruik mogen maken van het zwembad, de zonnebank en het bubbelbad. In de loop der jaren breidt Piccard flink uit. Zowel naastgelegen panden als die aan de overkant worden er bij betrokken. Ook het interieur ondergaat meerdere veranderingen.

1992
André Pekaar, René van Oldenbeek en Jan Anthon Langeveld

In maart 1992 wordt de directie van Piccard uitgebreid met René van Oldenbeek en Jan Anthon Langeveld. Pekaar heeft geen familie-opvolging en met de nieuwe vennoten is de continuiteit van het bedrijf gewaarborgd.

2010
Stijnie Wierenga, Jan Anthon Langeveld, René van Oldenbeek en Jet Kokelaar

Op 16 februari 2010 overlijdt André Pekaar plotseling. Hij zal het 50-jarig jubileum later dat jaar helaas niet meer meemaken. Na André's overlijden wordt de zaak voortgezet door zijn partner Stijnie Wierenga, Anthon Langeveld, René van Oldenbeek en diens partner Jet Kokelaar.

2021
Pem Chitaroe en Jerry Chitaroe

Begin 2021 wordt Piccard overgenomen door de broers Prem en Jerry Chitaroe.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Piccard/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • De familie Pekaar is in de tijd van de Hugenoten uit Picardië in Frankrijk naar Nederland gevlucht en kwam in Yerseke terecht. Daar werd ook de naam Piccard verbasterd en werd uiteindelijk Pekaar. Het Hotel kreeg de oorspronkelijke familienaam.
  • Op 2 oktober 1980 wordt door kleindochter Liana de eerste steen gelegd voor uitbreiding van het hotel. Er komen 32 kamers bij alsmede een restaurantzaal, bar en recreatieruimte. Ook wordt er een overdekt zwembad gerealiseerd met sauna's. Naar verwachting zal de oplevering plaatsvinden in januari 1981.
  • SInds 1983 is Piccard een 'Best Western Hotel'. Best Western is de grootste hotelketen van de wereld op toeristisch en zakelijk gebied.
  • In 1984 breidt het hotel zijn serviceverlening uit met een beauty-, hair- en stylingshop en een giftshop. In de giftshop zijn souvenirs, vrijetijdskleding, badkleding en avondkostuums te koop. In het Pinksterweekend wordt een uitgebreide show verzorgd met de kleding en de hairstyling. Voor de muziek zorgde 'The New Formation Band'.

Zie ook

Externe links

Nieuwe eigenaren PZC 13-1-2021

Bronnen