Vlissingen Dronk

Stad Hamburg

 

Stad Hamburg

Gravestraat K 82
Vlissingen

 

Koffiehuis De Stad Hamburg, Gravestraat K82. Eigenares is de weduwe Wehrman. Ze volgt in 1879 het Rotterdamsch Logement op.

Geschiedenis

1879
M.M.H. Wehrman-Classen

In een krantenbericht d.d. 1 juli 1879 meldt de weduwe Wehrman dat zij haar koffiehuis "De Stad Hamburg" verplaatst van de Rouaanse Kaai in Middelburg naar Gravenstraat K 82 te Vlissingen. Twee dagen later vindt de opening plaats. In de advertentie beveelt zij zich aan tot het houden van kostgangers.
In november 1880 keert ze terug naar Middelburg, waar ze haar intrek neemt in Café Bellevue op het Vlissingsche Wagenplein.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Maria Margaretha Hubertina Classen, weduwe van Heinrich Ferdinand Wehrmann (overleden te Middelburg op 8 september 1875) beveelt zich op 20 november 1880 aan als nieuwe exploitant van café Bellevue. In 1881 wordt de zaak echter alweer te koop gezet - in dat jaar overleed haar 8-jarige zoontje (zeeuwengezocht [1]) en vertrekt ze naar Dubbele Arend. Een jaar later hertrouwt Classen met Heinrich Oswald Bonaventura Clausel (zeeuwengezocht [2]) - zij zat eerder in het café/logement Stad Hamburg.

Zie ook

Externe links

Bronnen