Vlissingen Dronk

Sweety

 

Sweety

Walstraat 109
4381 CG Vlissingen

 

Walstraat 109-111 is het adres van de bekende "Walstraat Bazar". Eind jaren '80 worden in nummer 109 enkele koffieshops annex ijssalons gevestigd.
Eén ervan is Sweety, de opvolger van El Verano. Met de komst van het nieuwe winkelcentrum "Scheldeplein" maakt de koffieshop plaats voor de fotozaak van Verschoore.

Geschiedenis

1988
Harrie van Hal en Jeanny van Hal-van Gageldonk

Harrie van Hal en zijn echtgenote openen in 1988 de koffieshop annex ijssalon Sweety. In het begin doet mevrouw Van Hal de zaak nog naast haar baan, maar na een jaar houdt ze zich fulltime bezig met de verkoop van koffie, ijs, thee en broodjes. Het assortiment wordt zelfs uitgebreid met diverse warme hapjes. Echte horecamensen zijn de Van Hals echter niet en de komst van het nieuwe Scheldeplein is een mooie aanleiding om met de zaak te stoppen.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Naast koffieshop Sweety runt Harrie van Hal ook enkele winkels. Twee deuren verder is sigarenmagazijn Marja gevestigd, bekend om de grote collectie aanstekers. Op het Bellamypark is een tabakszaak annex souvenirshop. In Middelburg is Van Hal exploitant van een Primerazaak -type convenience- waar behalve tabakswaren ook lectuur, kaarten en schrijfwaren worden verkocht.
Sigarenmagazijn Marja wordt na verloop van tijd ook een Primeravestiging, deze zaak verhuist later naar de Lange Zelke.

Zie ook

Externe links

Bronnen