Vlissingen Dronk

De Eendracht

(Geschiedenis)
Regel 32: Regel 32:
 
|jaar= 1924
 
|jaar= 1924
 
|naam= D.P. Smoor
 
|naam= D.P. Smoor
|tekst= In 1924 komt de Souburgse koffiehuishouder D.P. Smoor in beeld op Walstraat 87. Hij neemt op 4 januari Café De Eendracht over van M. de Nooijer. Smoor heeft een uithangbord aan de gevel met daarop de naam Smoor. Het is aan te nemen dat hij zijn eigen naam heeft gegeven aan Café [[De Eendracht]]. Na het vertrek van Smoor (naar Rijswijk) in 1936 krijgt het café zijn oorspronkelijke naam weer terug. (Zie ook [[Smoor]]).
+
|tekst= In 1924 komt de Souburgse koffiehuishouder D.P. Smoor in beeld op Walstraat 87. Hij neemt op 4 januari Café De Eendracht over van M. de Nooijer. Smoor heeft een uithangbord aan de gevel met daarop de naam Smoor. Het is aan te nemen dat hij zijn eigen naam heeft gegeven aan Café De Eendracht. Na het vertrek van Smoor (naar Rijswijk) in 1936 krijgt het café zijn oorspronkelijke naam weer terug. (Zie ook [[Smoor]]).
 
}}
 
}}
 
{{
 
{{

Versie van 7 apr 2014 om 21:10

 

De Eendracht

Walstraat 87
4381 GD Vlissingen

 

Café De Eendracht was gevestigd in Walstraat 87, in de jaren vijftig en zestig vooral bekend als Café Daan Butz

Geschiedenis

1912
M. de Nooijer

De eerste informatie betreft De Eendracht dateert uit 1912, het café is dan in handen van M. de Nooijer. Twaalf jaar later draagt hij het café over aan D.P. Smoor.

1924
D.P. Smoor

In 1924 komt de Souburgse koffiehuishouder D.P. Smoor in beeld op Walstraat 87. Hij neemt op 4 januari Café De Eendracht over van M. de Nooijer. Smoor heeft een uithangbord aan de gevel met daarop de naam Smoor. Het is aan te nemen dat hij zijn eigen naam heeft gegeven aan Café De Eendracht. Na het vertrek van Smoor (naar Rijswijk) in 1936 krijgt het café zijn oorspronkelijke naam weer terug. (Zie ook Smoor).

1936
Mon van den Berg

Helmuth (Mon) van den Berg is vanaf november 1936 de nieuwe eigenaar van De Eendracht. In februari 1942 loopt het café oorlogsschade op en is dan wegens herstelwerkzaamheden tijdelijk gesloten. Op 2 april wordt het weer heropend. Mon van den Berg overlijdt op 18 mei 1949. Zijn weduwe J. van den Berg-Schuit neemt het van hem over.

1949
J. van den Berg-Schuit

De weduwe Van den Berg zet de zaak voort na het overlijden van haar man. Exact een jaar later, op 19 mei 1950 wordt het café door haar heropend. Of het tussentijds gesloten is geweest of verbouwd is niet bekend.

1950
Daan Butz

Daan Butz was reeds bij Mom van den Berg in dienst. Na diens overlijden heeft Daan het café overgenomen van de weduwe Van den Berg. In de jaren vijftig en zestig wordt De Eendracht beter bekend onder de naam Daan Butz. Daan runt het café 30 jaar lang en pas op 1 februari 1980 wordt het heropend.

1980
Jan Peters en Riet Peters

op 1 februari 1980 wordt het heropend door Jan en Riet Peters. Zij komen uit Flandria op het Bellamypark en zijn tot begin jaren 90 de uitbaters van De Eendracht.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Eendracht/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Medewerkers periode Daan Butz: Piet Hollebrandse achter de bar

Zie ook

Externe links

Bronnen