Vlissingen Dronk

't Smoske

Regel 1: Regel 1:
 
<meta
 
<meta
 
naam = "'t Smoske"
 
naam = "'t Smoske"
afbeelding = ""
+
afbeelding = "Smoske nieuwbouw 2014.jpg"
 
soort = "Lunchroom, Cafetaria"
 
soort = "Lunchroom, Cafetaria"
 
straat = "Boulevard Bankert 306"
 
straat = "Boulevard Bankert 306"

Versie van 20 okt 2014 om 09:35

 

't Smoske

Boulevard Bankert 306
4382 AC Vlissingen

0118-410598
Website

 

Belgische Belegde Broodjes aan de Boulevard.

Geschiedenis

1996
Serge van Veldhoven

De Belg Serge van Veldhoven ging in Vlissingen naar de Zeevaartschool, maar is nooit aan varen toe gekomen. In plaats van naar zee te gaan begint hij in 1996 een broodjeszaak op de plaza van Boulevard Bankert. Aanvankelijk bestaat de klandizie voornamelijk uit studenten, maar al snel weten veel Vlissingers het Smoske te vinden. En dankzij een drukke catering voor bedrijven komener ook veel zakenmensen voor een smakelijk lunch. Begin 2002 breidt Serge zijn bedrijf uit, vanuit een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Vrijburg gaat hij ook Vlissingen-Oost en Middelburg bedienen. In 2009 draagt hij de zaak over aan Ton en Sandra Luteijn.

2009
Ton Luteijn en Sandra Luteijn

Ton en Sandra Luteijn nemen in 2009 't Smoske over van Van Veldhoven. Tot 2007 waren Ton en Sandra de uitbaters van Strandpaviljoen Kon-Tiki. Op 31 oktober 2011 opent Luteijn een tweede vestiging van 't Smoske aan de Prins Hendrikweg tegenover de Hogeschool Zeeland. Dit blijkt een schot in de roos, vanaf de opening weten de studenten de weg naar de broodjeszaak te vinden. De portocabin is een tijdelijk onderkomen, in 2013 wordt een nieuw pand gebouwd. De oude units worden naar Goes verplaatst waar Ton zijn derde zaak opent.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Morsen wordt in Antwerpen smossen genoemd en dat verklaart de naam van deze broodjeszaak, die zich ook qua inrichting onderscheidt van de gemiddelde broodjeswinkels. De broodjes Smos zijn zodanig goed gevuld dat je ze niet kunt eten zonder te smossen.

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Jan de Ridder en Lucien van der Horn