Vlissingen Dronk

Koko

(Geschiedenis)
(Verzet tegen friettent)
Regel 44: Regel 44:
 
==Verhalen==
 
==Verhalen==
 
===Verzet tegen friettent===
 
===Verzet tegen friettent===
De tijdelijke verhuizing van het Oude Veerplein naar het Stationsplein roept verzet op bij beheerder Wesseling van buurman [[Het Station]]. Hij spant een kort geding aan tegen de familie Fliers. Er zou geen zekerheid bestaan over het tijdelijk onderkomen van Koko en bovendien is hij van mening dat beide ondernemingen 'vissen uit dezelfde vijver', waardoor hij omzetverlies lijdt. De rechter beslist echter anders en Koko mag zijn frites en snacks verkopen op het Stationsplein. "Een terechte beslissing", vindt Edwin Fliers. "Bij ons kun je een bakje frites kopen, in 'Het Station' eet je à la carte".  
+
De tijdelijke verhuizing van het Oude Veerplein naar het Stationsplein roept verzet op bij beheerder Wesseling van buurman [[Het Station]]. Hij spant een kort geding aan tegen de familie Fliers. Er zou geen zekerheid bestaan over het tijdelijk onderkomen van Koko en bovendien is hij van mening dat beide ondernemingen 'vissen uit dezelfde vijver', waardoor hij omzetverlies lijdt. De rechter beslist echter anders en Koko mag zijn frites en snacks verkopen op het Stationsplein. "Een terechte beslissing", vindt Erwin Fliers. "Bij ons kun je een bakje frites kopen, in 'Het Station' eet je à la carte".  
 
Ook de commissie bezwaar- en beroepsschriften van de gemeente Vlissingen stelt Wesseling in het ongelijk, zijn bezwaren worden ongegrond verklaard. Het college van B & W neemt het besluit van de commissie over, Koko mag op het Stationsplein blijven staan.
 
Ook de commissie bezwaar- en beroepsschriften van de gemeente Vlissingen stelt Wesseling in het ongelijk, zijn bezwaren worden ongegrond verklaard. Het college van B & W neemt het besluit van de commissie over, Koko mag op het Stationsplein blijven staan.
 +
 
==Bijzonderheden==
 
==Bijzonderheden==
 
==Zie ook==
 
==Zie ook==

Versie van 4 nov 2015 om 21:11

 

Koko

Westerhavenweg 2
4382 NM Vlissingen

0118-464603

 

Cafetaria Koko, Westerhavenweg 2 (naast Het Station). Eigenaar is Edwin Fliers.

Geschiedenis

1981
J. Fliers

Al sinds 1981 heeft de familie Fliers een friteskraam bij het vertrekpunt van het veer Vlissingen-Breskens. Als door de komst van dubbeldekkers het veerplein wordt verlegd, verhuist de friteskraam mee naar het nieuwe opstelplein. In 2003 verdwijnt 'de boot' en Koko krijgt een plek in de nieuwe terminal van het fiets-voetveer.

2004
Erwin Fliers

Als in 2004 de vertrek- en aankomsthal van het fiets-voetveer is gerealiseerd opent Erwin Fliers er eind december de nieuwe Koko.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Koko/foto's

Verhalen

Verzet tegen friettent

De tijdelijke verhuizing van het Oude Veerplein naar het Stationsplein roept verzet op bij beheerder Wesseling van buurman Het Station. Hij spant een kort geding aan tegen de familie Fliers. Er zou geen zekerheid bestaan over het tijdelijk onderkomen van Koko en bovendien is hij van mening dat beide ondernemingen 'vissen uit dezelfde vijver', waardoor hij omzetverlies lijdt. De rechter beslist echter anders en Koko mag zijn frites en snacks verkopen op het Stationsplein. "Een terechte beslissing", vindt Erwin Fliers. "Bij ons kun je een bakje frites kopen, in 'Het Station' eet je à la carte". Ook de commissie bezwaar- en beroepsschriften van de gemeente Vlissingen stelt Wesseling in het ongelijk, zijn bezwaren worden ongegrond verklaard. Het college van B & W neemt het besluit van de commissie over, Koko mag op het Stationsplein blijven staan.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen