Vlissingen Dronk

Frituur Bankert

(Nieuwe pagina aangemaakt met '<meta naam = "Frituur Bankert" afbeelding = "Frituur Bankert 2015.jpg" soort = "Cafetaria" straat = "Boulevard Bankert 1" postcode = "" plaats = "Vlissingen" ...')
 
Regel 21: Regel 21:
  
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
 
+
De geschiedenis van de frituur begint in 1983 als de gemeente Vlissingen een kiosk wil plaatsen op Boulevard Bankert, ter hoogte van de Coosje Buskenstraat. Een aantal omwonenden heeft hier bezwaar tegen en middels een door tachtig mensen ondertekend protest wordt dit de gemeente duidelijk gemaakt.  De bewoners vrezen dat een kiosk waar naast strandartikelen ook etenswaren, bier en frisdrank worden verkocht, onder meer milieuvervuiling zal veroorzaken. Maar er zijn ook andere bezwaren. Initiatiefnemer van het protest is J.H. Nas. Voor hem telt zwaar dat het uitzicht op zee ontnomen wordt.
 +
De toekomstige exploitant van de kiosk is Ben van Damme, eigenaar van [[De Lamme Goedzak]]. Hij heeft weinig begrip voor de argumenten van de bewoners. Hij geeft toe dat het uitzicht wordt belemmerd, maar is van mening dat de boulevard er is voor de bevolking en de toeristen en dat daar dus voorzieningen voor moeten komen. In het oorspronkelijke plan was er sprake van drie kiosken, om de omwonenden tegemoet te komen is het aantal teruggebracht tot één. Het zeshoekige gebouwtje zal nauwelijks boven de boulevardmuur uitsteken en wordt uiterlijk aan de muur aangepast. Naast de kiosk komt een 'mens-erger-je-niet-spel met gekleurde pionnen en dobbelstenen.
 +
Van Damme heeft op dat moment al een huurovereenkomst voor de grond met de gemeente gesloten en wacht op een besluit en een bouwvergunning. Hij is er van overtuigd dat de uitspraak na een eventuele schorsing van de zaak in zijn voordeel zal zijn.
 +
De bouw van de kiosk duurt ca. drie weken en gaat ca. fl. 40.000,- kosten.
 
== Foto's ==
 
== Foto's ==
 
<gallery>
 
<gallery>

Versie van 17 mei 2016 om 21:19

 

Frituur Bankert

Boulevard Bankert 1
Vlissingen

 

Friteskiosk aan het begin van Boulevard Bankert, bovenaan 'De Oprit'. Staat er sinds 2015, voorganger was o.a. de kiosk van Fredsons.

Geschiedenis

De geschiedenis van de frituur begint in 1983 als de gemeente Vlissingen een kiosk wil plaatsen op Boulevard Bankert, ter hoogte van de Coosje Buskenstraat. Een aantal omwonenden heeft hier bezwaar tegen en middels een door tachtig mensen ondertekend protest wordt dit de gemeente duidelijk gemaakt. De bewoners vrezen dat een kiosk waar naast strandartikelen ook etenswaren, bier en frisdrank worden verkocht, onder meer milieuvervuiling zal veroorzaken. Maar er zijn ook andere bezwaren. Initiatiefnemer van het protest is J.H. Nas. Voor hem telt zwaar dat het uitzicht op zee ontnomen wordt. De toekomstige exploitant van de kiosk is Ben van Damme, eigenaar van De Lamme Goedzak. Hij heeft weinig begrip voor de argumenten van de bewoners. Hij geeft toe dat het uitzicht wordt belemmerd, maar is van mening dat de boulevard er is voor de bevolking en de toeristen en dat daar dus voorzieningen voor moeten komen. In het oorspronkelijke plan was er sprake van drie kiosken, om de omwonenden tegemoet te komen is het aantal teruggebracht tot één. Het zeshoekige gebouwtje zal nauwelijks boven de boulevardmuur uitsteken en wordt uiterlijk aan de muur aangepast. Naast de kiosk komt een 'mens-erger-je-niet-spel met gekleurde pionnen en dobbelstenen. Van Damme heeft op dat moment al een huurovereenkomst voor de grond met de gemeente gesloten en wacht op een besluit en een bouwvergunning. Hij is er van overtuigd dat de uitspraak na een eventuele schorsing van de zaak in zijn voordeel zal zijn. De bouw van de kiosk duurt ca. drie weken en gaat ca. fl. 40.000,- kosten.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen

  • Foto's: Jan de Ridder