Vlissingen Dronk

't Hoekje (2)

 

't Hoekje (2)

Noordstraat 30
Vlissingen

 

Café 't Hoekje, van 1933 tot 1937 op de hoek Noordstraat 30 en Lange Zelke. Is opvolger van Café De Rijke en voorloper van De Kroon (3).

Geschiedenis

1933
A. Hendrikse

A. Hendrikse opent op 3 november 1933 Café 't Hoekje op Noordstraat 30. Hij is de opvolger van het café van H.W.J. de Rijke, die naar Middelburg vertrok. Hendrikse wordt opgevolgd door mevrouw Van den Berg-Welter

1935
G.A. van den Berg-Welter

Op 8 juni 1935 heropent G.A. van den Berg-Welter het café Noordstraat 30. Een jaar later wordt het café overgenomen door R.A. Wille-de Poorter.

1936
R.A. Wille-de Poorter

R.A. Wille-de Poorter neemt op 31 mei 1936 't Hoekje over. Anderhalf jaar later, december 1937, vertrekt zij naar Admiraal De Ruyter in de Emmastraat. Noordstraat 30 wordt De Kroon (3) van Jack de Coninck

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't Hoekje (2)/foto's

Verhalen

Mishandeling

"In een nacht van zaterdag op zondag in juli 1936 heeft zich in het café in de Noordstraat een onverkwikkelijk toneel afgespeeld, dat tot gevolg heeft gehad dat een man in het ziekenhuis terecht kwam en een caféhouder in arrest moest worden gesteld.
Een bezoeker, W. genaamd, die blijkbaar wat teveel geestrijk vocht had genoten, weigerde zijn verteringen te voldoen. Iets wat natuurlijk geen pas geeft, maar dat daarom geen verontschuldiging is voor het feit dat zowel de caféhouder als zijn echtgenote de man te lijf gingen. W. werd ernstig mishandeld zodat hij een gapende hoofdwond bekwam, een scheur in de kin en verder over pijn in verschillende lichaamsdelen klaagde. De verwondingen waren van dien aard dat de man op het politiebureau niet kon worden geholpen, zodat de arts die eerste hulp verleende overbrenging naar een der ziekenhuizen nodig oordeelde. De wonden zijn hier gehecht waarna W. naar zijn woning kon worden gebracht.
De caféhouder bevindt zich in arrest; zijn echtgenote die zich bij deze mishandeling niet onbetuigd schijnt te hebben gelaten, is voorlopig op vrije voeten gesteld."

Bijzonderheden

Rosalia Augusta de Poorter, geboren op 4-9-1900 in Waterlandkerkje. Trouwt daar op 26-1-1920 met Charles Louis Wille. Ze overleed in Koudekerke op 1-4-1993.

Externe links

Bronnen

  • Foto: Collectie Joke Vantricht