Vlissingen Dronk

Anja Bar

 

Anja Bar

Nieuwendijk 49
4381 BW Vlissingen

 

Anja Bar op de Nieuwendijk is de voorloper van De Boemerang

Geschiedenis

1960
A. de Pree

Na een verbouwing van 4 maanden om het onbewoonbare pand Nieuwendijk 49 op te knappen, opent Adrie de Pree op 9 december 1960 de Anja Bar. Het is niet bekend hoe lang De Pree de Anja Bar heeft. De PZC van 28 januari 1963 meldt dat de Anja Bar niet langer onder leiding staat van mej. J.C.W. Snijders (de blonde Anneke) i.v.m. haar vertrek naar Nieuw-Zeeland. Per 31 januari zal ze worden opgevolgd door de heer en mevrouw Van Gijzel.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Anja Bar/foto's

Verhalen

Afspraakjes

Een grappig verhaal wat mijn moeder (Anita) mij eens vertelde: de twee meiden zagen er natuurlijk niet verkeerd uit en mijn moeder had hoopjes mannen achter haar kont aan. Als er van die mannelijke klanten waren die vroegen of zij of Anneke na 't werk mee wilden gaan stappen naar elders waar nog wat open was, dan zeiden ze oké da’s goed, ga maar aan de overkant op de stoep staan en als ik klaar ben met m’n werk en heb opgeruimd dan zie je me. Nou dan gingen Anneke en Anita stiekempjes naar boven en gluurden dan door 't gordijntje en dan stonden daar verschillende mannen niks wetende van elkaar op hun stapje van die nacht te wachten en knepen de dames langs de achterkant stikkend van de lol er tussenuit!

Bijzonderheden

  • Begin jaren 60 stonden er twee dames achter de bar, een blonde Anneke en een donkere Anneke. Toch bleek het heel verwarrend en veranderde de donkere Anneke haar naam in Anita en die naam heeft ze de rest van haar leven gehouden.
  • Adrie de Pree had in de jaren vijftig van de vorige eeuw een motor- en rijwielhandel in Middelburg. De Anja Bar was het begin van zijn horecacarrière, in 1964 opende hij in Middelburg de Alassio Bar. In vijf jaar tijd werd Adrie eigenaar van nog vijf zaken in Middelburg, te weten de San Remo Bar en Old Dutch aan de Pottenmarkt, de Amigo-bar in de Reigerstraat, de Palladium-bar aan het Kerspel en ‘t Sincken Tooghje (de Zinkenbak voor intimi) in de Beddewijkstraat.

Zie ook

Externe links

Bronnen