Vlissingen Dronk

Bodega West

 

Bodega West

Vredehoflaan 61
4383 AB Vlissingen

 

Bar Bodega West aan de Vredehoflaan 61. Wordt opgevolgd door Barouge en later De Zeeuwse Ruiter.

Geschiedenis

1972
Piet Kraan en Ad Spaeter

Geopend 29 september 1972 door Piet Kraan en Ad Spaeter. Het is niet bekend wanneer Piet en Ad het café hebben overgedragen aan opvolger Lookermans.

tot 1983
J.M. Lookermans

J.M. Lookermans, voorheen eigenaar van La Moustache Achter de Kerk is tot 1983 eigenaar van Bodega West. Na zijn vertrek wordt een nieuw café geopend, Barouge.

Foto's

Verhalen

Afscheidsfeestje

In maart 1983 werd in Bodega West een eiereetwedstrijd georganiseerd door een aantal Engelse en Ierse bezoekers van de bar. Dit n.a.v. het vertrek van 5 collega's die naar hun geboorteland terugkeerden na een klein jaartje in Vlissingen gewerkt te hebben. Acht Ieren en twee Engelsen probeerden, verdeeld in 2 ploegen, met behulp van een schaaltje zout en een glas water zoveel mogelijk eieren binnen de gestelde tijdslimiet te verorberen. En van hun collega's hield met potlood en stopwatch het aantal gegeten eieren en de verstreken tijd in de gaten. De Engelsman Nick Gould speelde het klaar om 16 hardgekookte eieren in 25 minuten naar binnen te werken, en werd daarmee de winnaar. De deelnemers konden nog niet zeggen wat ze vanochtend als ontbijt zouden krijgen. "Alles wat het ziekenhuis voorschrijft" verklaarde een van hen tijdens de uitgebeide eiermaaltijd.

Bijzonderheden

  • Er werd Christal Alken Bier geschonken.
  • J.M. (Jack) Lookermans overleed in februari 2005.

Zie ook

Externe links

Bronnen