Vlissingen Dronk

De Zeeuwse Ruiter

 

De Zeeuwse Ruiter

Vredehoflaan 61
4383 AB Vlissingen

 

Café Vredehoflaan 61 van Rob de Ruiter en Hector de Zeeuw. Is opvolger van Barouge en Bodega West.

Geschiedenis

1987
Hector de Zeeuw en Rob de Ruiter

In september 1987 wordt door de gemeente Vlissingen een drankvergunning verleend aan H. de Zeeuw en R.J. de Ruiter voor een cafébedrijf op Vredehoflaan 61. Voor R.J. de Ruiter wordt er in juni 1988 nogmaals ontheffing verleend voor hetzelfde pand.
Hector de Zeeuw neemt in 1988 't Klompje over en begint er Café Thor. Rob de Ruiter vinden we in 1997 terug in De Dwaes en van 2013 tot 2014 is hij de exploitant van Belgische Loodsensociëteit. Op 21 januari 2015 is Rob op 56-jarige leeftijd overleden.

1989
Joop van Leeuwen en Annelie van Leeuwen-Ternes

In februari 1989 krijgt mevrouw A. van Leeuwen-Ternes een drankvergunning. Samen met echtgenoot Joop heropent zij op 3 maart De Zeeuwse Ruiter. Hun verblijf is door een faillissement helaas van korte duur. De eigenaren van het naastgelegen café Snookey nemen het café over en betrekken het bij hun eigen zaak.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Zeeuwse Ruiter/foto's en De Zeeuwse Ruiter/foto's reünie

Verhalen

Bijzonderheden

  • De naam Zeeuwse Ruiter is afgeleid van de achternaam van de eigenaars De Zeeuw en De Ruiter.
  • Rob de Ruiter en Hector de Zeeuw hebben in 1975 samen gewerkt in de kantine van de PSD.
  • Hector de Zeeuw en Daan de Rijke beginnen in 1988 samen Café Thor in het Groenewoud.
  • In 2007 werd er een reünie georganiseerd voor de cafés De Pauw, De Zeeuwse Ruiter en Snookey. De drie kroegen bestonden toen al enige tijd niet meer, de reünie vond daarom plaats in sportzaal De Couburg in Koudekerke. Het feestje werd een dusdanig succes dat het vijf jaar later nog eens herhaald werd. Foto's van beide reünies zijn te vinden op De Zeeuwse Ruiter/foto's reünie.

Zie ook

Externe links

Bronnen