Vlissingen Dronk

Clubhuis S.V. Ritthem

 

Clubhuis S.V. Ritthem

Baskensburgplein 2A
Vlissingen

 

Clubhuis en kantine van de Sport Vereniging Ritthem.

Geschiedenis

Ritthem krijgt in 1979 een eigen voetbalclub. Op initiatief van een aantal inwoners van het dorp, waaronder de beheerder van dorpshuis Ons Dorpsleven Albert Dijkstra, wordt de club op 1 april 1979 opgericht. Een eigen onderkomen heeft de vereniging dan nog niet. De initiators hebben een gebouw en veld in eigen dorp voor ogen, naast de accommodatie van korfbalvereniging Atlas. Zover komt het echter niet. Door de hoge kosten (75.000 gulden voor het gebouw en 50.000 gulden voor een veld) die de club zelf zou moeten opbrengen en protesten van de korfbalvereniging en de Ritthemse scoutingclub wordt van de plannen afgezien. De voetballers vinden daarna tijdelijk onderdak in het dorpshuis.
Gevoetbald wordt er de eerste jaren op een klein veld in Ritthem en wat later kan de club terecht bij Scheldepoort in Vlissingen Oost. Als ook dit veld van onvoldoende kwaliteit blijkt, gaat Albert Dijkstra op zoek naar een geschikte locatie voor zowel veld als kantine.
De gemeente Vlissingen stelt dan twee voetbalvelden beschikbaar op het Baskensburgcomplex en geeft toestemming om er een clubhuis te bouwen. Alleen het casco hoeft gekocht te worden, alle andere werkzaamheden worden door vrijwilligers gedaan. In oktober 1987 is het zover, wethouder van sportzaken C. de Keijzer opent het splinternieuwe clubgebouw.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Albert Dijkstra is na de oprichting de eerste voorzitter. Na zijn aftreden neemt M. Nelemans korte tijd het stokje van hem over. Wat later wordt Annie Dijkstra (dochter van Albert) de nieuwe voorzitter. Annie is vanaf 1987 ook kantine beheerder, tot aan de sluiting in 2004. Helaas heeft de gemeente dan andere plannen met de velden en na het vieren van het 25-jarig bestaan moet Annie met veel ongenoegen de deuren sluiten.
De leden worden vervolgens ondergebracht bij collega voetbalclubs en de kantine gaat tegen de vlakte.

Zie ook

Externe links

Bronnen