Vlissingen Dronk

Coco's

 

Coco's Place

Bellamypark 7 bov.
4381 CG Vlissingen

 


Coco's Place, studentensoos op de bovenverdieping van Frapo's, Bellamypark 7. Begin jaren 90 kwamen studenten bijeen in de woonkamer boven Frapo's. De enige bewoner was een papegaai, genaamd Coco. Het beest heeft er heel wat (af)gezien. Arvid Fontijn en Erwin Verhagen hebben jarenlang Coco's Place draaiende gehouden. Met het einde van Frapo's was het ook in 2002 voor Coco's deuren sluiten.

Geschiedenis

Coco's place is de oude huiskamer van de bedrijfsleider van de Frapos. Na sluit werden daar nog wat pilsjes gedronken. Dit liep zo uit de hand dat er al snel een bar geplaatst werd. Al snel was een studentenvereniging geboren.

De naam Mort Subite kwam van een belgisch biertje. Op de avond dat de naam van de studentenvereniging gekozen moest worden kon eigenlijk niemand genoeg latijn (meer) en volstond Mort Subite ook. Voorzitters waren oa Paul Fermont, Behzat Beytur, Willem van Haaren en Edwin Lammers.

Nadat Behzat Beytur, Dennis Wolf invloeden uit Eindhoven en Willem van Haaren en Ewald Bary invloeden uit Tilburg hadden gebundeld kwam er een nieuw feestconcept uitrollen dat qua inrichting en muziekstijl meteen aansloeg. Het leek achteraf gezien het meest op Apres Ski muziek. Met banken om op te staan, snelle wisselingen in muziekstijlen. In Coco's Place hoorde je ook de House muziek die in andere zaken geweerd werd omdat het erg met drugs geassocieerd werd. Er werd ook veel bier weggegeven. Hoe dat allemaal kon snapte niemand, maar er werd ook niet naar gevraagd...

Coco's Place was van origine besloten. Slechts met een Mort Subite pasje kon je naar binnen. Al snel had iedereen zo'n pasje en was het overbodig geworden. Mort Subite fuseerde met 't Vloei en Mirfisto in Trias Omega die later verhuisde naar de kelder van Cafe Popeye. Daar hangt de orginele muurschildering van de Coco vogel nog steeds aan de wand als stille getuige van de Coco's tijd.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Coco's/foto's en Coco's/foto's/logo gered

Verhalen

Coco, de papegaai, is uit medelijden geadopteerd door een van de dames van de studentenvereniging Mort Subite die er zijn zetel had. De afbeelding van coco, die het logo van de studentenvereniging en haar soos werd is geschilderd op de achtermuur van het cafe. Dat ging toen met overheadprojector en sheets uit een kopieerapparaat. Dit logo is later nog bewerkt door Martijn Prins. Bij de sloop van Frapo's is het logo uit de muur gezaagd en hangt nog als ornament in de kelder van Cafe Popeye.

De papegaai leeft nog steeds.

Bijzonderheden

Zie ook

Externe links

Bronnen