Vlissingen Dronk

D'Orangerie

 

D'Orangerie

Koudekerkseweg 2
4382 EB Vlissingen

 

Hotel-Restaurant op de Koudekerkseweg, na De Boeg, De Lantaarn en De Watertoren. Het pand is gesloopt in 1999.

Geschiedenis

1992
Kees Hoornick en Elisabeth Hoornick

In augustus 1991 wordt en horecavergunning afgegeven aan 'Partycentre The Hill', in de persoon van Kees Hoornick, voor een restaurantbedrijf aan de Koudekerkseweg 2. Op 29 februari 1992 opent Kees het Hotel Restaurant d'Orangerie. Kees heeft in mei 1991 De Boeg overgenomen en door een verbouwing het bedrijf geschikt gemaakt voor feesten en partijen. Hoornick is tevens eigenaar van het (er bijna naastgelegen) Hotel Elisabeth en het daarbij behorende restaurant 'Le Jardin des Arts'.

1997
A. Herbers

In artikelen over sluiting staat A. Herbers als eigenaar vermeld. Van Herbers zijn geen nadere gegevens bekend.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op D'Orangerie/foto's

Verhalen

In 1994 dienen M.A. Boegheim en mevrouw E.P. Hoornick-van de Hoek een verzoek in bij de gemeente Vlissingen voor de vestiging van een bowlingcentrum annex partyzaal in het pand Koudekerkseweg 4. De aanvraag is echter in strijd met het op dat moment geldende bestemmingsplan Bonedijke.
Het college is evenwel bereid medewerking te verlenen aan de plannen en overwegen de gemeenteraad voor te stellen om een voorbereidingsbesluit vast te stellen op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Op basis van dit besluit is het mogelijk na het verkrijgen van een verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van Zeeland, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van het ingediende plan.

Bijzonderheden

  • Het pand dateert uit 1898, in de eerste helft van de 20e eeuw was er Wasserij Trio gevestigd.
  • Chefkok: Richard Potappel
  • Kees Hoornick overleed op 21 oktober 2010.

Zie ook

Externe links

Bronnen