Vlissingen Dronk

Danscentrum Good Times

 

Danscentrum Good Times

Voltaweg 3-5
4382 NG Vlissingen

 

'Het grootste danscentrum van Nederland' van Cees en Marga Bergmans, gevestigd aan de Voltaweg. Is de opvolger van Mystique.

Geschiedenis

1997
Cees Bergmans en Marga Bergmans

Na de sluiting van uitgaanscentrum Mystique neemt het Danscentrum Good Times zijn intrek in het complex aan de Voltaweg. Cees en Marga Bergmans hebben de voormalige discotheek grondig laten verbouwen om het grootste danscentrum van Nederland te gaan starten. Het gebouw bestaat uit een grote zaal, een kleine zaal om eventueel te verhuren en een bar. In april 1997 wordt het centrum geopend.

Foto's

Verhalen

Bijdrage van Ineke Izeboud
Kees en Marga begonnen met lesgeven in wijkcentrum Aldegonde (en vermoedelijk al daarvoor). Wij kwamen op Westerzicht wonen toen zij in Oost-Souburg woonden. Ze gaven toen ook les in 't Zwaantje in Souburg. Cees Bergmans heeft toen de Algemene Dans Vereniging Zeeland opgericht in Vlissingen en omstreken. Die groeide uit tot een grote vereniging. Ik was destijds de penningmeesteres. Het was zo groot geworden dat Cees en Marga besloten om iets moois op te starten. Dus vandaar de naam 'Good Times'. Het was een prachtig gebouw toen het helemaal verbouwd was. Ze gaven niet alleen dansles, maar boden tevens mensen in een rolstoel de gelegenheid hun kunnen te laten zien op dit gebied. Het waren hele aardige mensen, spontaan tegenover iedereen. Professionals op dansgebied, ze kwamen ook jureren als er danswedstrijden georganiseerd werden. Nathalie en Eddy Buunk waren een mooi voorbeeld daarvan . Ik heb hele mooie jaren met hun gehad. Helaas heb ik door omstandigheden het contact verloren, dat was wel jammer. Dansen was mijn lust en leven. De leuke tijd die ik meegemaakt heb met hun was heel positief. De woning in Oost-Souburg waar ze woonden is verkocht om dit allemaal te realiseren. Na korte tijd werd het gebouw gesloten, ze hebben er niet lang in gezeten helaas. Maar dat ze toen toch die grote stap genomen hebben, daar heb ik respect voor. Ik wil nog één ding zeggen: Marga en Cees, jullie waren TOPPERS.

Bijzonderheden

De familie Bergmans maakt zich in de jaren negentig sterk voor de promotie van de danssport in Zeeland. Dochter Nathalie danst met partner Eddy Buunk succesvol in landelijke wedstrijden en kwam uit voor een dansschool in de Randstad. Hun trainer Pauline Laudicus Quikel komt voortaan naar Vlissingen voor de trainingen. En daar kunnen ook andere Zeeuwse topdansers van mee profiteren. Cees en Marga gaan ook vrije dansavonden organiseren, zonder de verplichting van het volgen van een danscursus.

Zie ook

Externe links

Bronnen