Vlissingen Dronk

Mystique

 

Mystique

Voltaweg 3-5
4382 NG Vlissingen

 


Uitgaanscentrum aan de Voltaweg, met een grandcafé, laseraction en discotheek. Geopend 22 maart 1996 als opvolger van Cosmo door Edwin de Haas en Cor Raaijen.

Geschiedenis

1996
Edwin de Haas en Cor Raaijen

Edwin de Haas en Cor Raaijen nemen begin 1996 Discotheek Cosmo over en na een verbouwing opent het duo Mystique. Behalve het interieur zijn ook de regels veranderd, om van het imago 'kinderdisco' af te zijn is de minimum leeftijd verhoogd tot 20 jaar. Bedrijfsadviseur Edwin en accountant Cor hadden al langere tijd plannen om te investeren in de 'ontspanningssector' en dachten daarbij aan een tenniscentrum of bowlingbaan. Toen Cosmo te koop kwam, was dit dé gelegenheid om de plannen te realiseren. Als bedrijfsleider wordt Richard van Gemert aangesteld. Het avontuur van De Haas en Raaijen heeft niet lang geduurd, al in februari 1997 wordt in het pand Danscentrum Good Times gevestigd.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Mystique heeft naast de discotheek ook een Grand Café, geschikt voor bruiloften en partijen. De Laser Action bestaat uit een groot labyrint waar door deelnemers met laserpistolen op elkaar geschoten kan worden. Leuk voor jong en oud, ideaal voor kinderfeestjes, inclusief friet, knakworst en appelmoes.
  • Enkele maanden na de opening heeft Mystique nog last van de minder goede naam die Cosmo heeft achtergelaten. De Haas en Raaijen zoeken de oplossing bij Ewald Hulleman en Jorn Hanneman die de danscultuur moeten 'verbreden en verbreiden'. Onder de naam 'The Kinky Club' worden door het duo bekende dj's en live-acts aangetrokken.

Zie ook

Externe links

Bronnen