Vlissingen Dronk

De Pup

 

De Pup

Voltaweg 3-5
4382 NG Vlissingen

 

Eetcafé van Pol Aertssen en Frank Versluys bij Discotheek Cosmo.

Geschiedenis

1988
Frank Versluys en Pol Aertssen

Frank Versluys en Pol Aertssen, eigenaars van Frapo's starten begin 1988 met eetcafé De Pup. In een oude loods aan de Voltaweg, om de hoek bij de Hogeschool Zeeland en toen nog de MTS. De locatie wordt een jaar later uitgebreid met discotheek Cosmo. Tijdens de openinguren van de discotheek is De Pup ook open. Bezoekers kunnen er terecht voor een hapje eten of om een spelletje snooker te spelen. De Pup is tevens geschikt voor besloten feestjes. Pol Aertssen overleed in Vlissingen op 11-8-2015, hij werd 63 jaar.

Foto's

Verhalen

Ontstaan

Na het succes van Frapo's maken Frank Versluys en Pol Aertssen in 1986 plannen om aan de rand van Vlissingen, op een steenworp afstand van de MTS en Hogeschool Zeeland, een discotheek te realiseren. Twee jaar later staat aan de Voltaweg een multifunctioneel horecacomplex, bestaande uit een bruin-eetcafé, een snookerpaleis en een zaal van zevenhonderd vierkante meter die later ingericht moet worden als discotheek. Het eetcafé met de naam 'De Pup' wordt op 19 maart 1988 geopend. De Pup heeft een U-vormige bar, een eetbar, een podium, een biljart en een aantal zitjes waar de studenten van de Hogeschool Zeeland zich thuis zullen voelen. Omdat de realisatie van de discotheek nog even is uitgesteld wordt deze ruimte benut om festivals en bedrijfspresentaties te organiseren. Aanvankelijk kijken de leerkrachten van de omliggende scholen wat sceptisch aan tegen de komende ontwikkelingen, maar het eetcafé is een aanwinst voor het scholencomplex. De alcoholische versnaperingen zijn overdag net zo duur als in de avonduren, koffie en sapjes daarentegen zijn iets goedkoper. In april 1989 opent ook discotheek Cosmo.

Huwelijk

De Vlissingers Kitty Camfferman en Egbert Kattenbroek laten zich op hun trouwdag op 9 juni 1989 met een 'Blues Brothers-politiewagen' naar het stadhuis vervoeren. Het paar heeft deze bijzondere auto geleend van Albert Aertssen, bedrijfsleider van De Pup, die de wagen heeft aangeschaft voor de promotie van het Blues Brothers-bal, dat in één van de Frapovestigingen gehouden zal worden. Van de oorspronkelijke witte Chevrolet Caprice uit 1978 is een replica gemaakt van de poltiewagen waar de Brothers Jake en Elwood in de film reclame maakten voor hun concert. Aertssen wil het bal op dezelfde manier gaan promoten. De auto trekt veel bekijks, zelfs van de politie, die hem al heeft aangehouden om één en ander te controleren. Verwarrend detail: het telefoonnummer op de auto is niet dat van de politie, maar van De Pup.

Bijzonderheden

  • Iedere vrijdagmiddag is er borreluurtje

Zie ook

Externe links

Bronnen