Vlissingen Dronk

De Sardijn

 

De Sardijn

Walstraat 7
4381 ED Vlissingen

 


Zeelands enige echte Tapasbar 'De Sardijn' wordt beheerd door Frans van Westenbrugge. Is de opvolger van Maritiem en wordt in 2004 opgevolgd door Studio 7 en daarna door Mijn Schoonmoeder.

Geschiedenis

1996
Frans van Westenbrugge

Frans van Westenbrugge heeft zijn ervaring onder meer opgedaan in het restaurant van Soif. Gasten uit die periode bleven hem trouw en een aantal zit reglematig bij Frans aan de leestafel. In 2003 wordt De Sardijn opgevolgd door Studio 7.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Tapas is in Spanje ontstaan uit de gewoonte om een stukje brood op een glas te leggen om zodoende de vliegen uit het glas te weren. Inmiddels is het een goede gewoonte geworden voor veel Spanjaarden om na de siësta en ruim voordat men aan het avondmaal gaat beginnen op een terras of in het café nog iets kleins te gaan eten. Spanjaarden dineren dan ook vaak laat op de dag. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van kleine creatieve borrelhapjes, mooi om te zien en heerlijk om te eten.
  • Frans van Westenbrugge heeft zich de kunst van het Tapas maken eigen gemaakt. Gerechten met de exotische namen als scampi con pastis y lemon of judias verdes con salsa de tomate prijken op de menukaart. Alleen van de namen krijg je al trek en waan je je op een zonovergoten terras aan de Middellandse Zee. Frans legt al zijn creativiteit in het maken van de gerechten en reist -als het moet- daarvoor ook buiten de provincie om ingrediënten te halen.

Zie ook

Externe links

Bronnen