Vlissingen Dronk

De Schorpioen

 

De Schorpioen

Nieuwendijk 23-25
Vlissingen

 


Hotel-Cafe-Restaurant De Schorpioen, Nieuwendijk 23-25. Eigenaars waren Leo en Francien Kaaisteker-Scheepers. Opvolger van Limburgia.

Geschiedenis

1983
L.P. Kaaisteker en F. Kaaisteker-Scheepers

Na het overlijden van de eigenaar van Hotel Limburgia op Nieuwendijk staat het pand sinds 1979 leeg. In 1983 kopen Leo Kaaisteker en echtgenote Francien voormalig Limburgia en openen er De Schorpioen. Op 20 mei gaat het restaurant open en in december ook het hotel. Leo Kaaisteker overlijdt op 17 maart 1985. De Schorpioen wordt in 1987 opgevolgd door Garuda.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Schorpioen/foto's

Verhalen

Oktober 1983: Oudgedienden van het ramschip De Schorpioen - ze noemen zich 'Jongens van de Schorpioen- brengen in oktober 1983 een bezoek aan Vlissingen om de vorderingen te bekijken van de restauratie. Het zijn de mannen die tussen 1921 en 1926 als matrozen hun opleiding op het ramschip volgden.
Het hotel-restaurant staat helemaal in het teken van dit bezoek. Er wordt 'De Jongens' een feestelijk programma voorgeschoteld met een onvervalste zeemansmaaltijd, nl. kapucijners met spek.

Bijzonderheden

  • In overleg met de Stichting Ramschip Schorpioen is gekozen voor "De Schorpioen" met het oog op een vaste ligplaats voor het museumschip in de vissershaven.
  • In 1967 is de dan 18-jarige Leo Kaaisteker werkzaam als aide de cuisine in het Badmotel in Westkapelle.

Zie ook

Externe links

Bronnen