Vlissingen Dronk

De Stadt Goes

 

De Stadt Goes

Bellamypark 2
4381 BV Vlissingen

 

Markant gebouw op de hoek van Bellamypark en Nieuwendijk. De oorspronkelijke naam De Stad Goes dateert al uit 1870, toen gevestigd op Oostzijde Nieuwe Haven, later Bellamykade 114. Na de demping van de haven wordt dit Bellamypark H 113. In 1880 wordt het pand verbouwd en krijgt het de gevel met de ronde hoek zoals we die nu kennen. Het is niet bekend wanneer de naam De Stad Goes overgaat in Hotel Goes, in krantenberichten uit 1888 worden beide namen genoemd. Het hotel heeft een lange historie en is dus ook vaak van eigenaar en naam veranderd. Dit nieuwe Stadt Goes is de opvolger van Hotel Goes.

Geschiedenis

1983
M.S. Klijnstra

Na Hotel Goes wordt het pand op de hoek van Bellamypark en Nieuwendijk grondig verbouwd en door eigenaar M.S. Klijnstra omgedoopt tot De Stadt Goes. Op 17 februari 1983 wordt het heropend. In december 1986 verandert De Stadt Goes wederom van naam en wordt De Vissershaven. Klijnstra overleed op 18 oktober 2002, hij werd 63 jaar.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Stadt Goes/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Minne Klijnstra is van 1985 tot 1988 ook eigenaar van frituur 't Pandje op de hoek van Nieuwendijk en Walstraat. In dezelfde periode runt hij ook restaurant Uncle Mike's aan de Nieuwendijk.

Zie ook

Externe links

Bronnen