Vlissingen Dronk

Evertsen

 

Evertsen

De Ruijterplein 1
4381 BZ Vlissingen

Website
Facebook

 

Brasserie Evertsen, een restaurant op één van de mooiste plekjes in Vlissingen, nl. op de kop van het De Ruyterplein. Is de opvolger van Brasserie Montparnasse.

Geschiedenis

2006
A.W. Blankenburgh, S.J. Blankenburgh-Salomé en Mark Blankenburgh

Begin 2006 ondergaat Montparnasse een metamorfose. De wintermaanden zijn besteed aan vernieuwing van het interieur, helemaal in stijl van de nieuwe naam 'Evertsen'. Bij de opening toverde wethouder wethouder Leny Poppe-de Looff met een druk op de liftknop vier heren Evertsen in authentiek kostuum tevoorschijn én Michiel de Ruyter. Naast Guus en Sarina is ook zoon Mark werkzaam in de brasserie.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Evertsen/foto's

Verhalen

Smoorverliefd

Uit de PZC d.d. 16 oktober 2012.
"Stilte op de set! En, actie!
Brasserie Evertsen is maandag gesloten. Het restaurant dient als decor voor opnames van een remake van de Vlaamse film Smoorverliefd. In 2013 is de Nederlandse versie in de bioscoop te zien.
Het is een hele klus om fatsoenlijk op je benen te blijven staan op de boulevard in Vlissingen. Door de stevige wind vliegen sjaals en herfstblaadjes in het rond en raken kapsels in de war. De figuranten die op het terrasje voor Brasserie Evertsen zitten te wachten, houden zichzelf warm met een kop thee, koffie of chocomel. Ondertussen wordt druk heen en weer gesjouwd met zware apparatuur en grote lichten.
Enkele scènes van de film Smoorverliefd spelen zich af in Vlissingen. "We zijn nu bezig met een scène waarin Judith, gespeeld door actrice Susan Visser, in het theater in Vlissingen acteert", legt de producente Daniëlle Raaphorst uit. "Ze moet in de film veel repeteren. Haar kinderen en zwager komen een weekendje langs. In deze scène zijn ze gezellig met z'n allen uit eten en vertelt Judith dat ze een film mag regisseren. Dat is een grote stap in haar carrière." Het standbeeld van Michiel de Ruyter komt ook voor in de film en er zijn scènes op het strand. Als figurant moet je op aardig wat dingen letten. Coördinator Fransie Groenendijk geeft instructies. "Het is heel belangrijk dat jullie je beginpositie onthouden" roept ze. "Als de take opnieuw moet, ga je terug naar de eerste positie, anders wordt het heel lastig om te knippen en plakken. Wat ook belangrijk is: kijk niet in de camera en zet niets op Facebook of Twitter. Wat hier gebeurt is top secret."
De film Smoorverliefd was in 2010 al in de Vlaamse bioscopen te zien. Regisseuse en oud-atrice Hilde van Mieghem legt uit waarom er een Nederlandse versie wordt gemaakt: "Nederlanders gaan niet graag naar een Vlaamse film, en andersom ook niet." Ze zit op de plek waar een regisseuse hoort: achter een enorm televisiescherm op een prominente plek in het restaurant. Al schreeuwend geeft ze de acteurs aanwijzingen: "Susan schat, je praat alsnog te zacht. Nog ietsje harder graag!"

Bijzonderheden

Brasserie Evertsen is genoemd naar het Admiralengeslacht Evertsen, naar aanleiding van het in 2007 verschenen boek van Doeke Roos over het admiralengeslacht Evertsen De Evertsens hebben veel betekend voor de Zeeuwse maritieme ontwikkeling en welvaart in de 16e en 17e eeuw en wij willen door onze naamgeving eer betonen aan hun daden. Sayant detail is de stranding van het admiraalschip “de Walcheren” met aan boord Keesje den Duvel, want zo werd Cornelis Evertsen de Jongste genoemd. Hij voer op een thuisreis onder vol zeil op het Westelijk Koopmanshavenhoofd. Historici vermoeden dat restanten van het wrak er nog liggen. Momenteel wordt er onderzoek naar gedaan. Het zou op een afstand van een paar honderd meter in het zicht van de Brasserie liggen op een diepte van 18 meter.

Zie ook

Externe links

Bronnen