Vlissingen Dronk

Fritsy

 

Fritsy

Scheldestraat 12
4381 RS Vlissingen

 

Begon als cafetaria op de hoek van Scheldestraat 12 en Glacisstraat 102, als opvolger van Frits Corner. Werd in 1989 uitgebreid als bodega/brasserie. Deze hoek heeft vele voorgangers gehad: Frits Corner, Cor's Corner, Sjaak's Corner, 't Scheldehoekje, Pannekoekhuis en ook vele nakomelingen. Opvolgers van Fritsy worden o.a. Sukses. Dolf's Frituur, Big Mama, Acasia en Istanbul.

Geschiedenis

1983
A.C. Seij-Lourens en Jan Lourens

Frits Corner wordt in december 1983 overgenomen door de familie Seij. Vergunningen staan op naam van A.C. Seij-Lourens. Jan Lourens breidt het cafetaria in 1989 uit, hij opent dan Bodega Brasserie Fritsy. Hoewel dit in het zelfde pand zit, heeft de brasserie het adres Glacisstraat 102.

Foto's

Verhalen

Burgemeester pas op

Uit de PZC d.d. 3 april 1985:
Ondernemer A.C. Lourens uit de Scheldestraat heeft niet zo'n hoge pet op van de wijze waarop de Scheldestraat is heringericht. Hij is al evenmin te spreken over de houding daarbij van de Scheldestraat Winkeliersvereniging SWV. Vandaar zijn waarschuwing aan het adres van burgemeester drs Th.J. Westerhout, die vandaag, woensdag, samen met zijn echtgenote de winkelstraat in gebruik neemt.
'Burgemeester pas op', staat op een aanplakbiljet voor het raam op de eerste verdieping van zijn pand te lezen, 'eerst was u van de SWV slachtlam. Nu mag u voor feestvarken spelen'.
Een ander biljet, aangeplakt naast het eerste, geeft aan dat Lourens zich door de SWV 'genomen' voelt: "Alleen goede winkeliers kregen een uitnodiging". En dan volgt als ondertekening 'Frits Corner'.
"Ik vind het ook wel erg kinderachtig van mezelf", zegt Lourens, "maar dit is de enige manier om wat te doen en m'n onvrede te laten blijken". Die onvrede wordt voornamelijk veroorzaakt door het feit dat tijdens vergaderingen van de SWV volgens Lourens ongezouten kritiek is geleverd op het Vlissingse gemeentebestuur en de persoon van burgemeester. "Als ik iemand niet mag, nodig ik hem ook niet uit. Dit heb ik tijdens die vergaderingen ook laten weten, maar dat werd niet in dank afgenomen. Alle winkeliers hebben een uitnodiging voor de opening gekregen, maar ik niet". Toen de post ook dinsdag nog geen uitnodiging voor hem bij zich had, besloot Lourens tot zijn 'actie'. "ik heb niks tegen de burgemeester. Ik ken de goede man niet eens. maar ik wil hem hiermee duidelijk maken hoe ze hier over hem denken".

Bijzonderheden

In december 1988 krijgt Fritsy een nieuw interieur, door Jan Lourens ontworpen in samenwerking met een architect. Ook nieuw is de vijf meter lange oven, de langste van Zeeland.

Zie ook

Externe links

Bronnen