Vlissingen Dronk

Herman (2)

 

Café Herman

Bellamypark 4
4381 CJ Vlissingen

 


Café Herman - "Net iets anders" - Bellamypark 4. Is de opvolger van Nummer 4. Eerder waren hier Resto Boulevard en Joop's Bar.

Geschiedenis

1993
Herman Kamstra

Herman Kamstra heeft zijn café aanvankelijk aan de Nieuwstraat 58. Op deze plek zat Café Herman van 1988 tot 1993. Daarna verhuist Herman naar Bellamypark 4, waar hij de opvolger wordt van Nummer 4. In 1996 wordt hij opgevolgd door De Dop. Waarschijnlijk vertrekt Herman daarna naar Frituur Bankert.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Herman (2)/foto's

Verhalen

Verhuizing

Eind 1991 komen de eerste berichten in de pers betreft overlast van Café Herman voor de bewoners van de Nieuwstraat. Het pand heeft een "woonhuis" bestemming en medio 1992 moet het café verhuizen. Herman wil graag meewerken, maar heeft nog geen geschikte plek voor zijn café gevonden. Eind 1992 is er een nieuwe locatie bekend, Herman verhuist naar Bellamypark 4. In het voorjaar van 1996 geeft Herman een feestje. Het café wordt heropend na een grondige verbouwing. In verband met aanhoudende klachten staat Herman voor de keuze: een geluidsbegrenzer en geen live-optredens meer of volledige isolatie van het pand. Omdat juist die optredens het café maken tot wat het is kiest Herman voor het laatste. Tijdens de verbouwing wordt ook gelijk het interieur aangepast waarbij o.a. de bar wordt verplaatst.

Bijzonderheden

  • Medewerkster: Jet Idskes (1988-1993)
  • Bijna wekelijks live-optreden van Zeeuwse bands: o.a. Blof, Jack & Daniel en 'In geval van nood'.
  • Iedere week een drankje in de aanbieding.
  • In maart 1997 vraagt Herman Kamstra een Hinderwetvergunning aan voor 'het oprichten van een kiosk met terras voor consumptieartikelen, inclusief frituur met ontgeuringsinstallatie' op Boulevard Bankert 1.

Zie ook

Externe links

Bronnen