Vlissingen Dronk

Herman

 

Café Herman

Nieuwstraat 58
4381 CV Vlissingen

 


Café Herman - "Net iets anders" - Nieuwstraat 58 (later nr. 180). Is opvolger van Sjoerd en de eerdere De Rode Lantaarn.

Geschiedenis

1988
Herman Kamstra

Herman Kamstra heeft zijn café aanvankelijk aan de Nieuwstraat 58, waar ooit De Rode Lantaarn was gevestigd. Op deze plek is café Herman van 1988 tot 1993. Daarna verhuist Herman naar Bellamypark 4, waar hij de opvolger wordt van Nummer 4. Zie verder Herman (2).

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Herman/foto's

Verhalen

Verhuizing

Eind 1991 komen de eerste berichten in de pers betreft overlast van Café Herman voor de bewoners van de Nieuwstraat. Het pand heeft een "woonhuis" bestemming en medio 1992 valt de beslissing, Herman moet met het café verplaatsen. Kamstra wil graag meewerken, maar heeft nog geen geschikte plek voor zijn café gevonden. Eind 1992 is er een nieuwe locatie bekend, Herman verhuist naar Bellamypark 4.

Bijzonderheden

  • Vernoemd naar eigenaar Herman
  • Herman werkte eerder op het zeevaartschoolinternaat, vermoedelijk als nachtwaker. Waarschijnlijk in de jaren voor het openen van zijn café in de Nieuwstraat, aangezien dat heel populair was onder de zeevaartschoolstudenten.
  • Medewerkers: Jet Idskes (1988-1993)

Zie ook

Externe links

Bronnen