Vlissingen Dronk

Het Nollehoofd

 

Het Nollenhoofd

Boulevard Evertsen 9
4382 AG Vlissingen

0118-417570

 

Cafetaria en Kiosk op de punt van Boulevard Evertsen en Nollehoofd. Eigenaars waren Delta Fish Farming, H. Brassem, J.P.M. Fait en Goossen Horeca Beheer

Geschiedenis

1984
Delta Fish Farming

Delta Fish Farming met directeur Jan Stroes te Colijnsplaat krijgt 1 februari 1984 een hinderwetvergunning voor de verkoop van gebakken vis en ijs op Boulevard Evertsen 9. Dit is het begin van de kiosk op de punt Boulevard Evertsen en Nollehoofd.

1985
H. Brassem

Hans Brassem uit Domburg krijgt op 12 juni 1985 ontheffing van het verbod om 'anders dan niet alcoholhoudende drank' te verstrekken voor de kiosk-winkel op Boulevard Evertsen 9. In 1988 neemt Brassem en echtgenote Nelly Beursgebouw/De Beurs over van Gerard en Emmy Acda.

1988
J.P.M. Fait

Op 7 juni 1988 wordt aan J.P.M. Fait vergunning verleend voor het verstrekken van alcoholhoudende drank in perceel Boulevard Evertsen 9.

2004
Goossen Horeca Beheer

Vanaf 2004 vinden we het in Middelburg gevestigde bedrijf 'Goossen Horeca Beheer' als eigenaar. In 2014 gaat Het Nollehoofd niet meer open.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Het Nollehoofd/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • In 1983 wordt de bouw van de kiosk stilgelegd nadat S. Lemstra, bewoner van het Wooldhuis, een kort geding had aangespannen tegen Delta Fish Farming BV. De rechtbank komt tot deze uitspraak omdat met de bouw is begonnen voordat er een bouwvergunning was afgegeven. Lemstra diende op 26 mei bezwaar in tegen de bouw vanwege het feit dat het uitzicht vanuit zijn woning zou worden ontnomen. Op dezelfde dag werd met de bouw begonnen. Het reeds opgebouwde stalen raamwerk hoeft echter afgebroken te worden. Nadat de Raad van State het schorsingsverzoek heeft afgewezen wordt alsnog een vergunning afgegeven en kan de kiosk worden afgebouwd.
  • In juli 1983 adverteert 'Nelly's bij de Nolledijk'. Het is niet duidelijk of hier sprake is van Nelly Brassem of dat Delta Fish Farming wellicht een tijdelijk verkooppunt heeft gehad.

Zie ook

Externe links

Bronnen