Vlissingen Dronk

Iris

 

Iris

Hercules Segherslaan 39-41
4383 VH Vlissingen

 

Buurtcafé in de Hercules Segherslaan. Opgevolgd door De Sport, Bij Ons, 't Schuitje, Is Elke Dag Anders en Van Luntereeeh!.

Geschiedenis

1980
Jaap Vader

Na de gebeurtenissen rond de moord op Jacobs in Café De Sport komt er een nieuwe eigenaar. Het café krijgt de naam "Iris" en wordt verhuurd aan Jaap en Cisca Vader. In 1986 wordt Iris overgenomen door Ed de Nooijer. Hij geeft het café z'n oude naam De Sport weer terug.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Het "Walchers Bierboek" schrijft in 1986 over Iris: "Het is een typisch buurtcafé en dat bedoelen we niet misprijzend, maar veeleer als een erenaam. Zo'n buurtcafé vervult in hoge mate een sociale functie. Mensen die bij elkaar in de buurt wonen kunnen elkaar hier wat beter leren kennen en waarderen. Dat is temeer van belang als er, zoals in deze wijk, nogal wat buitenlanders wonen. Onder het genot van een heerlijk glas bier lukt dat wellicht nog het beste.
Jaap Vader is hier echt de juiste man op de juiste plaats. Hij kent zijn gasten en respecteert ze, hij doet meer dan alleen maar pilsjes schenken. Met hem kun je praten als je dat wilt en als het even rustig is dan speelt hij een spelletje met de gasten mee. Je kunt er schaken, biljarten, kaarten, voetballen met een voetbalspel en er zijn speelautomaten, terwijl de muziek naar keuze uit een jukebox klinkt".
Na zijn horeca-carrière is Jaap Vader vele jaren werkzaam bij het Stedelijk Museum en het Maritiem MuZEEum. Hij overleed in maart 2014, op 71-jarige leeftijd.

Zie ook

Externe links

Bronnen