Vlissingen Dronk

Le Passage

 

Le Passage

Kleine Markt 7
Vlissingen

 

Lunchroom aan de Kleine Markt van Hans Kempkes. Voorheen terras van de winkel in roomboterbabbelaars 'De Babbelaar'.

Geschiedenis

1998
Hans Kempkes

J.F. (Hans) Kempkes heeft in de jaren '70 een winkel op de Kleine Markt genaamd 'De Babbelaar'. Hij verkoopt voornamelijk Zeeuwse Babbelaars en exploiteert tevens een terras voor zijn winkel. In de jaren '90 is de babbelaarwinkel veranderd in lunchroom 'Le Passage'. In de tussentijd heeft Kempkes ook restaurant Cinderella aan het Bellamypark, wat in 1996 wordt omgedoopt in Jacobus Bellamy. Hans Kempkes overleed op 11 juni 2001, hij was 65 jaar.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Le Passage/foto's

Verhalen

In 1978 dient J.F. Kempkes bij de gemeente een verzoek in om voor de panden Kleine markt 7 en Sint Jacobsstraat 30 een horecabestemming af te geven. Het voorstel wordt door het college afgewezen met als reden dat een horecabestemming in strijd is met het bestemmingsplan 'Beschermd Stadsgezicht'. Hierin is een verbod opgenomen om het aantal horecavestigingen uit te breiden. De beide panden van Kempkes zijn bedoeld als detailhandel. Bovendien zou een wijziging van de bestemming ook een eventueel toekomstig onaanvaardbaar horecabedrijf mogelijk maken, wat bij andere horeca-exploitanten 'beroering' teweeg zou kunnen brengen.

Bijzonderheden

  • In 1985 nemen Hans en Erika Kempkes Cinderella aan het Bellamypark over en in 1996 verandert Hans Kempkes de naam Cinderella in Jacobus Bellamy.

Zie ook

Externe links

Bronnen