Vlissingen Dronk

Michieltje

 

Michieltje

Beursplein 1
4381 CA Vlissingen

 

Gezellig café op Beursplein 1, op de hoek van het Noordzeestraatje, met uitzicht op jachthaven en de grote Michiel. De zaak heeft door de jaren heen diverse namen en eigenaren gekend. Michieltje is opvolger van 't Pandje, Van Speyk, Noordzee, Phoenix en La Tour Eiffel. Eerste eigenaar is Mike Mol, opgevolgd door Geert Meijering. Na Michieltje volgt De Kajuit.

Geschiedenis

1993
Mike Mol

In 1993 neemt Mike Mol 't Pandje over van Adrie en Wendela Dagevos en geeft het de naam "Michieltje". Hij opent de zaak op 1 januari 1994. Mike is van oorsprong kok en heeft lange tijd op de Zeevaartschool gewerkt. Ook verkocht hij broodjes in discotheken en had vele bijbaantjes in de horeca. Met het café kan hij eindelijk zijn eigen zaak gaan runnen. Mike overlijdt op 5 november 1995, hij is dan 45 jaar oud.

1996
Geert Meijering en Christel Meijering

Na het overlijden van Mike Mol wordt "Michieltje" overgenomen door Geert en Christel Meijering. Broer en zus hebben altijd al een eigen café willen hebben. Aanbiedingen uit Limburg en Groningen zijn afgeslagen, het moest een zaak in Vlissingen zijn. Ze openen het café op 1 februari 1996. Geert en Christel "verhuizen" het café op 1 februari 2002 naar Nieuwendijk 2. Zie verder bij Michieltje (2). In het pand Beursplein 1 volgt De Kajuit.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Michieltje/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Mike en echtgenote Marijke hebben plannen om op zondag appeltaart te serveren. Op de donderdagavond gelden er studentenprijzen, een pilsje en een frisdrank kosten dan slechts 1,75. Vrijdags is er tussen 5 en 7 uur een borreluurtje met hapjes. Een biertje kost dan 1,50.
  • De naam Michieltje is een combinatie van Mol's voornaam Mike en de grote Michiel bijna naast de deur.
  • De bar biedt plaats aan 17 mensen en het zonnige terras nog eens 80. Er zijn meerdere soorten Belgisch en Deens bier verkrijgbaar, ook is er keuze uit acht soorten whisky. Geert is van huis uit kok, in het zomerseizoen is er ook een menu met vlees of vis.
  • In 2002 vindt er een 'caféruil' plaats, Joop en Joke Ottenhof van Café Scaldis nemen Michieltje aan het Beursplein over van Geert en Christel Meijering. Ze veranderen de naam in De Kajuit. Geert en Christel openen op de Nieuwendijk Michieltje (2).

Externe links

Bronnen