Vlissingen Dronk

Remco

 

Cafetaria Remco

De Visserstraat 15
4384 JS Vlissingen

 

Cafetaria Remco is vanaf 1970 gevestigd in de De Visserstraat in Paauwenburg, gestart door Rinus en Roos Geschiere.

Geschiedenis

1970
Rinus Geschiere en Roos Geschiere-Perwez

Cafetaria Remco wordt gestart door Rinus en Roos Geschiere. In 1974 worden Henk en Elly Wijgergangs mede-eigenaars.

1974
Henk Wijgergangs en Elly Wijgergangs-Perwez

In 1974 wordt de frietzaak uitgebreid met broodjes, soep en bier en er komen nieuwe eigenaars, Henk en Elly Wijgergangs.

1994
Nathalie van Terheijden-Wijgergangs

In 1994 wordt de zaak overgenomen door Nathalie van Terheijden-Wijgergangs, dochter van Henk en Elly. Zij blijft eigenaar tot 1 maart 2000 en vertrekt dan naar het Racketcentrum Vlissingen. Remco wordt overgenomen door de Familie Ying en krijgt de naam Succes (2).

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Remco/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Het cafetaria is venoemd naar zoon Remco van Rinus en Roos Geschiere.
  • Roos Geschiere-Perwez en Elly Wijgergangs-Perwez zijn zussen en de dochters van J.J.B. Dierikx (Meijer). Ze worden wisselend genoemd met de naam Perwez en De Bree.
  • In 1988 wilden Henk en Elly Wijgergangs een automatenhal beginnen. Toen de vergunning zo goed als rond was kwam er een kink in de kabel. De buurtbewoners verzetten zich fel uit angst voor overlast en lawaai. Alle voorbereidingen waren al getroffen en het leek een financiële strop te worden. Maar en nieuw plan loste deze problemen op, er kwam een café-biljart in plaats van een automatenhal. Wijgergangs is met deze hal de eerste waar vier biljarts geplaatst zijn, één ervan is zelfs op wedstrijdformaat. Na alle opstartproblemen denkt Wijgergangs dat het een succes zal worden.

Zie ook

Externe links

Bronnen